Nyitólap > Lovas Bulvár >

Kitüntették a lovakat mentő tűzoltókat

2008 március 28, péntek

Monmouth, egy illionis állambeli kisváros tűzoltósága kapta a legnagyobb nemzetközi állatvédő szervezet, a PETA könyörületes tűzoltóegység kitüntetését.


A MaineCoastNOW.com nyomán

A PETA (People for Ethical Treatment of Animals - Emberek az állatokkal való etikus bánásmódért) azért a február 13.-i esetért ítélte oda a díjat az egységnek, amikor két lovat mentettek ki egy rájuk omlott istállóból.

A tető a rajta lévő hó és jég súlya alatt roskadt össze, a két ló pedig beszorult alá. Az egyik a hátával tartotta a teljes tetőt. A tűzoltók stabilizálták az épületet, majd egy felfújható légpárna segítségével megemelték a tetők, hogy a sérült lovakat ki tudják vezetni, hogy kórházba szállítsák őket.

Az egyik ló olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy két nappal az eset után elpusztult, de a másik valószínűleg felépül.

"A Monmouthi Tűzoltók elhivatottsága és leleményessége példaként szolgálhat sokak számára" mondta Daphna Nachminovitch, a PETA igazgatója. "Monmouth nagyon szerencsés település, hogy olyan tűzoltói vannak, akik készek szolgálni és védeni nem csak a lakókat, hanem azok négylábú társait is."