Nyitólap > Lovas Bulvár >

Minek iszik, aki nem bírja...

Póni esett a medencébe

2008 október 17, péntek

Sikeresen kimentettek egy cornwalli ház medencéjébe esett pónilovat. Az állat korábban erjedt almákból lakmározott, és becsípett tőlük. Nem is kicsit.


A BBC nyomán

Fat Boy, a póni betört Sarah Penhaligon cornwalli kertjébe gyümölcsöket falatozni. Annyit evett össze az erjedő almákból, hogy berugott.


Nem viselte meg nagyon az eset. (Fotó: BBC)

A 28 éves Miss Penhaligon pedig csütörtök hajnalban arra ébredt, hogy valami kapálódzik a kertjében. Rövid vizsgálódás után megállapította, hogy egy póniló zuhant a medencéjébe. Kihívta a tűzoltókat, akiknek sikerült kiemelniük az állatot, akinek az ijedtségen kívül más baja nem esett.

"Amikor először megláttam ezt a nagytermetű állatot a sötétben, azt hittem, a Bodmin moor-i fenevad zuhant a medencémbe." mondta Miss Penhaligon. "Igen megrémültem, de közelebbről szemügyre véve sokkal inkább lónak tűnt. Nem igazán tudtam, mit tegyek - Önök kit hívnának, ha egy ló szorulna a kerti medencéjükbe?" tette hozzá.

A póni otthonának, a Trenance Riding istállónak a szóvivője szerint a lovak szeretnek lerészegedni az almától.

"Lehullott almák után kutathatott a kertben, és úgy eshetett a medencébe, hogy óvatlanul rálépett az azt fedő fóliára." mondta.

"Szerencse, hogy becsípett, mert így az alkohol melegen tartotta addig, amíg sikerült kiemelni a vízből."