Nyitólap > Lovas Bulvár >

Obi Wan Kenobi, a ló

2008 március 14, péntek

Rengeteg olyan ló él szerte a világban, aki a Csillagok Háborúja univerzum híres karaktereinek a nevét viseli. És az ilyen neveknek még értelmük is van.


Dark Vader, Han Solo, Jadei Knight, Lord Vader, Obi Wan, Obi Wan Kenobi, Star Wars Legacy - ismerősek ezek a nevek valahonnan? Hát persze. Versenylovak ők, és nem is teljesítenek rosszul. De inkább lássunk néhány példát.

Obi Wan Kenobi nevű ló sok van, de kettő emelkedik ki közülük a teljesítménye alapján. Egyikük, Obiwankenobi 1975 április 9-én született. Ez amiatt érdekes, mert az első Csillagok Háborúja film 1977 május 25-én került csak mozikba. Hősünk 1977-ben kezdett versenyezni. 1982-ben vonult vissza, addig 53 alkalommal indult. Ebből négyszer végzett az első, nyolcszor a második, és tizenháromszor a harmadik helyen.

Han Solo, Skywalker fia legutóbb február 14-én nyert versenyt. 5 éves, és eddig 14 versenyen állt rajthoz. Kétszer nyert, egyszer lett második, és négyszer harmadik. A legutóbbi győzelméért 22 és félszeresét fizették a bukmékerek a téteknek. Hamarosan komolyabb versenyeken is rajthoz fog állni.

Lord Vader egy 4 éves herélt, aki eddig nyolcszor állt rajthoz, és ebből egyszer nyert is.

Nem butaság

Hangzatos nevet adni egy lónak nem rossz ötlet: legutóbb egy angol férfi a 60. születésnapján egy dollárt tett fel lovakra, akiket a nevük alapján választott ki, mert szimpatikusnak tűntek számára. Az esélyek 2 000 000 az egyhez szóltak ellene. Bejött neki. Fred Craggs, Yorkshire-i polgár azóta kétmillió dollár boldog tulajdonosa.

Nyolc lovat választott ki, köztük az "Isn't that lucky" - "annyira nem szerencsés", és az "A Dream Come True" - "Valóra vált álom" nevűekkel.

Ismer olyan lovat, amit filmszereplőkről neveztek el? Írja meg nekünk!