Nyitólap > Lovas Bulvár >

Zsebló

2007 november 14, szerda

Írtunk már a világ legnagyobb lováról, a legnagyobb és a legkisebb közös fellépéséről. Most bekövetkezett végre, amire mindenki várt: a világ legkisebb lova is önálló cikket kapott.


M. I.

2001-től Black Beautty volt a Guinness rekordok által a világ legkisebb lovának elismert pacija egészen 2007-ig, az ő 18 és fél inch magasságával. Most ezt a megtisztelő címet Thumbelina kapta, aki méreteit tekintve mindössze 17 és fél inch magas, ami kb. 44,5 cm-nek felel meg, és alig 57 font, azaz kb. 25 kilogram súlyú.

3 kilósan született

Thumbelina 2001 május elsején a Missouri állambeli Goose Creek farmon látta meg a napvilágot. Betegesnek tűnt, és gazdái a legrosszabbtól tartottak, mivel a fejéhez, és a törzséhez képest a lábai aránytalanul kicsik voltak.

Kutyákkal él, vega maradt

Még fiatalon felfedezve a kutyakenelt odaköltözött, és inkább a méreteihez közelebb álló kutyákkal él, mint a nagyméretű lovakkal az istállóban.

Szinte minden idejét a spánielekkel tölti, kivéve a legelészéssel töltött időt, ami naponta kiegészül reggel és este egy-egy csésze szemestakarmánnyal, és egy jó marék szénával.

Jótékony világfi

2007 májusától novemberig Thumbelina Egyesült Államokbeli turnéra indult. 48 állam több mint 100 kórházában, iskolájában, és gyermekotthonában próbál mosolyt csalni gyerekek, és felnőttek arcára egyaránt. Célja, hogy több mint 1 millió dollár adományt gyűjtsön jótékony célra.