Nyitólap > Hírek >

Felvétettünk az ügetőúnióba

2008 február 20, szerda

Jó hírrel tértek haza Párizsból lóversenysportunk képviselői: Magyarországot felvették az Ügetőunióba. A hazai istálló-tulajdonosok ezentúl sokkal több nemzetközi versenyen elindulhatnak, és ezáltal több pénzdíjat hozhatnak a sportágba.


A sport.fm nyomán

Vajtó Lajos, a magyar küldöttség vezetője örömmel nyilatkozta, hogy a kongresszus egyhangúlag hagyta jóvá a magyar felvételi kérelmet illetve pályázatot.

A hazai ügetősport hívei évek óta vártak arra, hogy felvételt nyerjenek a szövetségbe. Már tavaly is voltak jó előjelek, amikor Jacques Chartier, az UET főtitkára budapesti látogatásakor elismerőleg nyilatkozott a Kincsem Park pályáiról, az infrastruktúráról és a szakmai felkészültségéről. A főtitkár különösen nagyra értékelte a magyar lóversenyzés 180 évét, melyben voltak ugyan nehéz időszakok, de most megújulás előtt áll. Ehhez pedig nélkülözhetetlen az Ügetőunióban most elnyert tagság.

A tizennyolc európai országot tömörítő ügetőszervezet legutóbbi ülésén elfogadott egy nyilatkozatot, melyben kérik az uniós kormányokat, hogy lépjenek fel az illegális fogadás-szervezés ellen, amely egyre nagyobb károkat okoz a versenyrendszer finanszírozásának.

Az UET tagság előnyeit leghamarabb a hazai istálló-tulajdonosok fogják megérezni, ugyanis ezentúl sokkal több nemzetközi versenyen elindulhatnak, és ezáltal több pénzdíjat hozhatnak a sportágba.

Amit a szervezetről tudni érdemes: az UET (Union Européen du Trot) az uniós lovas nemzeteket tömöríti, a legnépszerűbb lósport: az ügető szakmai elitjét.