Nyitólap > Hírek >

Vágta: ma van a határidő

2008 április 30, szerda

A nevezési határidő április 30. Eddig száz körüli a jelentkező városok száma. Néhány határon túli település is van köztük.


Sok település jelezte, hogy részt kíván venni a Nemzeti Vágtán, de szűkös anyagi forrásai miatt ezt nem tudja megtenni. A rendezők ilyenkor mindig megkeresték a település környezetében működő vállalkozókat és vállalkozásokat, hogy együttműködve sikerüljön minden nevezni szándékozót viszontlátni a Hősök terén. Így száz induló felé közeledve, érdemes megvizsgálni, hogy mi alapján döntött és még dönthet úgy az üzleti szféra, hogy elindít egy vagy akár több települést is a Vágtán. Ezzel párhuzamosan pedig lehetővé teszi az önkormányzatoknak, hogy a Vágta Korzón bemutatva a települést, megmutassák ország világ előtt, hogy miért is lesz érdemes felkeresni őket, megismerni kultúrájukat.

Vágta irodája minden telefonos vagy e-mailes jelentkezés után össze tudja állítani a „nevezési csomagot”, amelyben szerepelnek a nevező jogosultságai: pavilon a Vágta Korzón, versenyöltözék, VIP jegyek az exkluzív lovas bálra, és magára az eseményre, valamint megjelenési lehetőségek a Nemzeti Vágta kiadványaiban.

A rendezők az önkormányzatokról sem feledkeztek meg. A nyertes lovas által képviselt település 5 millió forintos különdíjban részesül, még akkor is, ha lovát egy helyi vállalkozó vagy vállalkozás fizette be. A szervezők természetesen indulni kívánó településeket, valamint lovat és lovast is tudnak javasolni az érdeklődőknek.

Üzlet-e a Nemzeti Vágta?

A szervezők remélik, hogy igen, hiszen ha nem hoz anyagi nyereséget, akkor nem lehet évente megrendezni. Mindannyiunknak nyerni kell rajta. A szervezőknek a több éves munka ellenértékét, a nevező településeknek fontos, hogy megérje befizetni a nevezési díjat, és kivenni cserébe azt a hasznot, amit turisztikailag, kulturálisan, presztízsben hoz nekik az esemény, melynek ugyan Budapest ad helyet, de itt végre egyenlő eséllyel indul a magát reprezentáló vidék is. Nyernie kell a lovasoknak, lótulajdonosoknak, akik a versenyen indulnak – ezért olyan magasak a nyerhető díjak már egy futamgyőzelem esetén is, nem beszélve a fődíjról! Nyerni kell rajta a szponzoroknak, azt a reklámértéket, amiért cserébe komoly anyagi támogatást biztosítanak ehhez az országos jelentőségű eseményhez.

Nyerni kell rajta a hagyományőrzőknek, akiknek a Nemzeti Vágta új, sokkal nagyobb szerepet biztosít, hiszen a feldíszített Hősök terén, az országos média figyelmének középpontjában vonulhatnak fel, s vehetnek részt a parádékon, játékokon. Nyerni kell az egész hazai lovas életnek, a lovas sportnak, a lovas turizmusnak, hiszen az esemény miatt egyre többen és többen fordulnak majd a lovas ágazatok felé, még olyan városi emberek is, akik eddig nem érdeklődtek ezek iránt.

Ami pedig a legfontosabb: nyerni kell rajta a nézőknek, az embereknek, akik kijönnek a fesztiválra drukkolni vagy nézelődni barátaikkal, rokonaikkal, gyermekeikkel, s nemcsak jól szórakoznak borozgatás, falatozás közben, hanem hazaviszik magukkal a versenyek, a parádék látványának izgalmát, szépségét, s ezzel megteremtődik bennük az igény, hogy egy új hagyomány szülessen meg Magyarországon.