Nyitólap > Hírek >

Csak beszéljenek róla

Művészvágta műbalhéval

2009 május 26, kedd

Tavaly a namzeti vágta celebfutamán Hajas László mesterfodrász, miután leesett a lóról, szalonképtelen mozdulattal beintett az őt állítólag leszorító Sasvári Sándornak. Azóta a később jócskán elfajult vita a rendezvény reklámértékévé vált.


„Ha meghaltam volna, akkor is ilyen nyugodtan ülnél itt?" - kérdezte a tavalyi Nemzeti Vágta után Hajas László Sasvári Sándortól, aki győzelmét ünnepelve színpadias mozdulatokkal lovagolt körbe a tavalyi rendezvény celebfutama után.

A fodrász bukása - az ominózus futam

Sasvári erre azt mondta, hogy egyáltalán nem, de Hajas kérjen tőle bocsánatot, amiért így nekitámadt. Én? Soha! - zárta a sztárfodrász a vitát.

A balesetet mindkét résztvevő másképp látta: a Hajas szerint Sasvári szándékosan szorította le a pályáról, mert látta, hogy már a nyomában van, míg a musicalszínész úgy látja, sportszerű versenyzéssel ért be elsőként a célba.

„Aljas módon lovagolt Sasvári Sándor, szándékosan tolt fel a palánkra" - nyilatkozta akkor Hajas, aki szerint a színész hátranézett, mielőtt felszorította a falra. A mesterfodrásznak egyébként nem esett baja: a csúnya bukás után azonnal felpattant, majd jól be is mutatott Sasvárinak. „Nem véletlen, hogy az indulattól bemutattam a középső ujjammal. Próbált gyorsítani, de a lova nem indult, így felszorított a palánkra, látszik is a csizmámon. Majd a következő kanyarban megint hátranézett és megint elém vágott. Próbáltam kikerülni, de nem ment" - emlékezett a történtekre Hajas.

„A Nemzeti Vágta szabályai szerint a gyorsabb lovast el kell engedni, ő viszont ezt nem tette meg. Amikor már mögötte voltam, a szobor előtti kanyarnál, hátranézett, látta, hogy jövök. Ez szerintem a felvételeken látható és Stohl András műsorvezető is látta" - mondta Hajas, aki szerint Sasvárinak „megalázó lett volna, ha lovasemberként, gyakorló sportolóként kikap egy kis fodrász gyerektől". A musicalszínész sajnálta a történteket, de szerinte sportszerűen viselkedett.

Hajas ezek után úgy nyilatkozott, hogy nem haragtartó ember, és Sasvárinak a saját lelkiismeretével kell elintéznie, amit tett. A musicalszínész viszont azt mondta: addig nem hajlandó beszélni Hajassal, amíg az bocsánatot nem kér tőle az ominózus mozdulatért. Az ügy végére nem került pont, több stúdióbeszélgetés végződött még nagyobb sértődéssel, s a két lovas azóta sem beszélt egymással. Az is sokatmondó, hogy idén csak Hajas indul a celebfutamban, Sasvári nem. Most csütörtökön Fábry Sándor tesz kísérletet az Esti Showderben, hogy kibékítse a feleket, bár az előzetesekben kivillanó tekintetek azt sejtetik, hogy a Nemzeti Vágtát is hirdető haragszomrád-show folytatódik.