Nyitólap > Lovas Bulvár >

Gyermektartás helyett

Évi 15 millió Forint lótartásra

2008 szeptember 23, kedd

Lovainak fenntartására évi 15 millió forintnak megfelelő összeget ítélt meg egy angol bíróság egy válófélben lévő nőnek, de rengeteg pénzt kapott arra is, hogy elegendő legelőt vegyen az állatoknak.


A Telegraph.co.uk nyomán

Ötvenezer font a lovak tartására, 900 ezer (271 millió forint) arra, hogy olyan házat vegyen, amelyhez megfelelő méretű legelő is tartozik - ennyit ítélt meg a bíróság egy nőnek férje, egy befektetési bankár vagyonából. A nő emellett további 30 ezer fontot is kap évente - ebből saját kiadásait fedezheti.

A pár tizenegy évig élt együtt, egyetlen gyermekük meghalt. A három ló amolyan "gyerekpótlék" volt az asszony számára, akit tehetséges lovasnak tartanak, és lovastusa versenyeken is részt vett az állatokkal. Mark Potter válóperes ügyvéd úgy fogalmazott: a lovak nagyon fontos szerepet játszottak a nő életében, és erről a férje tudott, sőt, támogatta.

A családnak eredetileg két lova volt, ezeket a nő vette örökségéből, ám a férj 2004-ben, tízéves házassági évfordulójukra, egy harmadik hátassal lepte meg a nejét.

A férfi a tárgyaláson ugyanakkor amellett érvelt, hogy a nőnek elég lenne 600 ezer font arra, hogy házat vegyen, a legelő felesleges, a lovak pedig luxuscikkek, a tartásuk puszta pazarlás. A fellebbviteli bíróság azonban helybenhagyta az eredeti döntést arra hivatkozva, hogy a nő lovak iránti szeretete fontos része volt a pár kapcsolatának.