Nyitólap > Hírek >

Szüreti Felvonulás Verőcén

2007 Október 15, hétfő

Ahogy eddig minden évben, idén is ellátogattunk a Verőcei Szüreti Mulatságra. Idén majdnem ki is ábrándultunk.

A legfőbb gondot talán az okozta, hogy a rendezvényt különösebben nem hirdették meg, illetve nem sikerült egyeztetniük a környező településekkel - a Kosdi felvonulás is szombaton volt, a lovas felvonulók jó része nem is ide jött.

Adtak almát

A szervezők viszont idén almával fogadták a lovakat, ami nagy jó pont nekik. Az már kevésbé, hogy a felvonulókat jobbára zsíroskenyérrel kínálták. Hol van már a 2004-es felvonulás, amikor az elején halászlé, a végén bográcsgulyás volt a menü... A legfájóbb mégis az volt, hogy a bor, amit kínáltak, hát, nem volt finom.

Persze a gulyást idén is adtak a végén, de mire elkészült, addigra indulni kellett, hogy sötétedés előtt hazaérjünk.

Táncosok, kocsisok, és káosz

A felvonulás maga a szokott útvonalon zajlott, sok megállóval. Idén annyi újítás volt, hogy a felvonuló kocsisok és lovasok közé a szervezők beengedték a gyalogosokat. Ez azért jó, mert nagyon izgalmas a becsípett csikóslegények pattogó ostorjai miatt ideges lovakkal kerülgetni azokat az embereket, akik egyébként minimális veszélyérzet nélkül mászkáltak közöttük.

Sic transit gloria mundi

Eddig évekig ajánlottuk mindenkinek a Verőcei felvonulást, mint Vác környékén a legjobbat. Ha jövőre nem javul a szervezés, akkor inkább a Nőtincsit vagy a Kosdit fogjuk javasolni.