Nyitólap > Hírek >

Díjugrató verseny Pusztaszántón

2006 augusztus 6, vasárnap

A XII. Országos és Megyei minősítő díjugrató versenyt rendezték augusztus 6-án vasárnap a Pusztaszántói Lovaspályán.

Kellemesen szakadó eső fogadta a helyszínre kilátogató nem túl nagyszámú közönséget - a nézők hiánya miatt a tombola is elmaradt, pedig lehetett volna nyerni nyulat, szamarat, és a házigazda ménjének, Ghantnak egy méncsikóját.

A büfé elég hamar kifogyott - szerencsére sikerült hozatni máshonnan ebédet, így mégsem haltunk éhen. A kezdésre viszont az eső alábbhagyott, és bár kisebb/nagyobb megszakításokkal visszatért, legalább felhőszakadás nem akadályozta a programokat. Maga a verseny viszont jó hangulatú és látványos volt.

Szuperamatőr

10 órától kezdődött a szuperamatőr díjugrató verseny kezdők részére, a pályán 10 darab 80 cm-nél nem magasabb és nem szélesebb akadállyal.

A versenyszámot Héder Tünde nyerte Rózsa nevű lovával, a második helyen Országh Angelika végzett Lottival, a harmadik pedig Slezák Mária lett Csatabárd hátán.

C/0

11 órától, 10 darab 90 cm-nél nem magasabb és nem szélesebb akadályt kellett leküzdeniük az indulóknak. Lovardánk egyik bértartója, Tóth Krisztina is indult ezen a versenyszámon Kedves nevű lovával (a Korona SE versenyzőjeként).

A versenyszámot Jara Valentova nyerte Dominikával, a második helyen Szántai Kármen végzett Fakki nevű lovával, a harmadik helyezett pedig Nazgon Tamara lett.

Kezdő lovak és lovasok stílusversenye

B/1a, B/1b kategóriával folytatódott a program. Itt pályán 10 darab 100 cm-nél nem magasabb, 110 cm-nél nem szélesebb akadályt kellett teljesíteni a sikerhez.

A versenyszámot xxx nyerte, a második helyen yyy végzett, a harmadik pedig zzz lett.

Nyitott és ifjúsági

A B/2 nyitott és ifjúsági verseny következett, 12 darab 110 cm-nél nem magasabb, 130 cm-nél nem szélesebb akadállyal.

A versenyszámot Balogh Zsófia nyerte, a második helyen Kelemen János végzett, a harmadik pedig Petrik Iván lett.

Aki nem jött idén, jöjjön jövőre, érdemes. Egy év múlva - reméljük eső nélkül - találkozunk.