Nyitólap > Ajánló >

Ennyi lovat még nem látott a város

Díjugrató Világkupa Kiskunhalason

2008 április 21, hétfő

Május 1. és 4. között 12 nemzet lovasai, köztük a teljes hazai élmezőny találkozik a Nemzetek Díja és Díjugrató Világkupán Kiskunhalason.


A világkupa fordulón 72.000 euron osztoznak a résztvevő német, osztrák, szlovák, lengyel, román, bulgár, török, brazil, horvát, szlovén, olasz és a magyar csapatok versenyzői. 75 lovas jelezte indulási szándékát és 180 lovat neveztek a négynapos eseményre. A rendezvény egyébként a könnyen megjegyezhető XXXVIII. CSIO4*-W Nemzetközi Díjugrató Lovas Verseny, Nemzetek Díja és Díjugrató Világkupa nevet viseli.

Soha ennyi lovat nem helyeztek el még a Kiskunhalasi Lovasiskolában, hiszen a versenyen induló lovak mellett a Regimentparkban is közel 50 ló szerepel a bemutatókon, vagy az eladó lovak sorában. A Magyar Sportlótenyésztők Egyesülete eladó lovak programjában négy napon át lóvásárlásra lesz lehetőség.

Igazi lovas csemegének ígérkezik vadnyugati lovaglás nemzetközi díjas tenyésztőjének és lovasának Viktor Fröschl reining-show-ja, de Szegedi Gábor világhírű pusztafogata is szórakoztatja majd a vendégeket.

Nem csak lovas látnivalók lesznek: a Magyar Honvédség a Regimentparkban toborzást tart, amelyet haditechnikai bemutatóval egészít ki.

Belépőjegyek a helyszínen vásárolhatók. A jegy 14 éves kor alatti gyermekeknek térítés mentes, míg a felnőtteknek (14 éves kor felett) 800 Ft.