Nyitólap > Szolgáltatások >

Lovasoktatás

Kezdők, haladók és gyermekek oktatását vállaljuk csoportosan vagy egyénileg, igény szerint. Kezdő lovasok számára nyugodt tanulólovak állnak rendelkezésre.

A körkarámunkban már 3 éves kortól lehetőség van kisgyermekek lovagoltatására. Legkorábban 5-6 éves kortól (ez természetesen a gyermek fejlettségétől is függ) kezdődhet a futószáras oktatás, mely keretében a tanulók elsajátítják a lovon való helyes ülést, megtanulják a tan- és a könnyű ügetést.

Ha már biztonsággal ülik meg a lovat, nem esnek ki ügetés közben az ütemből, akkor megtanulják a ló irányítását.

Ezután a tanuló a még a körkarámon belül, de már futószár nélkül gyakorolhat. Ha már így is biztonsággal üli meg és irányítja a lovat, az oktatás a nagypályán folytatódik iskolalovaglás keretében.

Iskolalovagláskor több középhaladó szintű lovas oktatása folyik egyszerre, itt tanulják meg a tanulók a helyes lábra ügetést, és a különféle lovardai alakzatok végrehajtását.

A vágta tanulása akkor kezdődik, ha a lábizmok már megerősödtek. Először a nyerget fogva, futószáron vágtázik a tanuló, majd ha már biztosan ül a lovon, a nyerget elengedve, végül futószár nélkül. Ha a tanuló sikeresen elsajátította az iskola és a vadászvágtát, igény szerint lehetősége van az ugratás elsajátítására is.