Nyitólap > Ajánló >

A lovas sportok világvására

Equitana 2009

Március 14 és 22 között rendezik meg Essenben a világ legnagyobb lovas vásárát. Idén több, mint 700 óra program, versenyek, előadások, konferenciák várják a látogatót.

Az első equitanát 1972-ben rendezték meg. Az azóta eltelt időben a kétévente megrendezett világvásár megkerülhetetlen találkozási pontjává vált a lovasvilágnak. 2007-ben a 16 csarnok 90 ezer négyzetméterén a világ 34 országának 840 kiállítója vett részt, rájuk több, mint kétszázezer néző volt kiváncsi.

Equitana

A hagyományok- hoz híven a vásár mind a kilenc napja idén is más-más téma köré szerveződik. Az első a gyermeknap, 14.-én. Őt követi a tenyésztés napja, a kiképzés napja, az ügetőnap, majd a hidegvérűek és telivérek napja, a western-nap, a póni nap, a barokk ló nap, és végül, 22.-én az Equitana finálé napjával zár a vásár.

A rendezvény ideje alatt az 1A pavilonban 10:30-tól 18:30-ig folyamatosan zajlanak majd a tavaly nagy sikert aratott kompetecia centrum rendezvényei: itt gyakorlati bemutatók követik egymást a felszerelések, kiképzés és lovagló stílusok témaköreiben.

Hengste

15.-én a szezon legjobb tenyészcsődörei mutatkoznak be az excluzív csődörparádéján. Ha kiváncsi rá, németország vezető tenyésztői hogyan látják a tenyésztés jövőbeli útjait, ne hagyja ki ezt a programot.

HOP TOP Show

1981 óta része a programnak a nagyszabású gálaest. Idén Jean-François Pignon lovas musicaljének előadása lesz a gálaműsor attrakciója. Erre jegyeket itt szerezhet. Áruk 69 Euró és 150 euró között mozog. Az előadások 14.-én, 18.-án, 20.-án és 21.-én leszenk, este 8 órai kezdettel.

Kiutazna, de nem akar egyedül menni?

A Pegazus Tours utazási iroda három napos kiutazást szervez 14.-e és 17.-e között. A tervek szerint a résztvevők számára előadásokat tart Csontó Zoltán, Mészáros Gyula és Molnár Zsolt, akik a hazai erőszakmentes lókiképzés ismert képviselői.

További részletek erre.