Nyitólap > Ajánló >

Fríz lószemle

Pilisjászfalun, az Unikornis lovardában 2008 szeptember 21.-én, szombaton. A szemlén holland szakemberek is segítenek, regisztrálja lovát most!


Kapcsolódó:

A Fríz

A tavalyi szemlén közel 40 fríz ló vett részt: mének, kancák, heréltek és csikók is. A lovat szemléztetni érdemes, éljen hát a lehetőséggel. Amennyiben regisztrálni szeretné lovát a 2008-as szemlére, kérjük töltse ki és küldje vissza az egyesület weboldalán található regisztrációs lapot.

Kérjük, olvassa el az alábbi felsorolást, ennek alapján ellenőrizze lovának törzskönyvét, mert a szemlén való részvétel ajánlott az alábbi törzskönyvi hiányosságokkal rendelkezők részére:

 • VELUENBOEK törzskönyvvel rendelkező lovak számára

  Ezt a törzslap FPS regiszter rovatának bal felső sarkában találja. A besorolás azt jelenti, hogy a ló még nincs felvéve a holland Stamboek-be, azaz tenyészkönyvbe, pontosabban: csikókönyves. Ezt az információt a besorolás alatt is fel szokták tüntetni: NIET OPGENOMEN IN HET STAMBOEK. A későbbi tenyésztés szempontjából igen fontos, hogy a kanca STAMBOEK minősítésű legyen, hiszen ezzel a születendő csikó értékét hatványozottan növelhetjük.

 • CSIKÓK RÉSZÉRE CHIP

  Amennyiben fríz csikójának chip-számra és törzskönyvre van szüksége a regisztrációs procedúrát a szemlén tudjuk elindítani illetve ennek regisztrációja és maga a chip behelyezése is megtörténhet.

 • PREMIE

  Amennyiben lovának további minősítést szeretne, amit a törzskönyv középső oszlopában a chipnummer alatt szokás feltüntetni. Pl. 2002: 1e premie - ez azt jelenti, hogy a ló a 2002-es tenyészszemlén kiváló (küllemű) eredményt ért el. A minősítésről többet megtudhat a „Dokumentumok” menüpont alatt.

 • DNS vizsgálat

  Az eredeti holland törzskönyvvel nem rendelkező, de tisztavérű ( igazolt fríz származású) fríz lovak számára lehetőség nyílik a szemlén a DNS-mintavételre mellyel a későbbiekben törzskönyvet kaphatnak.

 • EIGENAAR - tulajdonos

  Ha Ön nem szerepel tulajdonosként a törzskönyven. Előfordulhat, hogy még a holland tenyésztő vagy esetleg egy harmadik személy van feltüntetve. Kérjük, ellenőrizze és amennyiben szeretné átíratni a papírokat az Ön nevére, ezt a szemlén - vagy akár a szemlét megelőzően, a szövetségbe való belépés útján is - megteheti.

A szemle helyszine:


Nagyobb térképre váltás

Telefon: +3630 2039413

Fax: +3626 330 348