Nyitólap > Ajánló > A ló ünnepe >

Hamarosan kezdődik

Megérkezett a Cadre Noir

2008 október 15, szerda

Tegnap öt lószállító kamionnal érkezett hazánkba az esti órákban a Cadre Noir de Saumur 32 lova. A lovasok holnap érkeznek.

Október 14.-énöt lószállító kamionnal érkezett hazánkba az esti órákban a Cadre Noir de Saumur 32 lova. Kettő közülük a Francia Nemzeti ménes tagja. A lovakat a Hungexpo területén mobil lovas bokszokban helyezték el. A lovak fajtájukat tekintve leginkább Selle Francais- másnéven francia sportlovak, de van köztük néhány anglo-arab is. Jobbára heréltek, de 3 csődör, és 2 kanca is van közöttük.

A Cadre Noir lovasai holnap érkeznek

A lovasok október 16.-án érkeznek Budapestre repülővel, őket egyik belvárosi szálloda látja vendégül. Talán kevesen tudják, noha a Cadre Noir képzéséből adódóan főleg a férfiak számára nyújt perspektívát, megnyitotta kapuit a hölgyek fele is. JElenleg három női lovasuk van, közülük kettő fel is lép a hétvégi gálaműsorban.


Fotó: Hungexpo

Speciális előkészületek előzték meg ezt az utazást. A lovak ideszállítása, fogadása, a megfelelő lovaspálya kialakítása, és a zenekari program összeállítása mind a vendégek, mind pedig a vendéglátó részéről sok egyeztetést igényeltek.

A vendéglátó Hungexpo részéről ez főleg a G pavilon egy minden igényt kielégítő lovardává való átalakításában nyilvánult meg: ez tartalmaz egy olyan bemelegítő pályát és bokszokat, ami megfelelnek a Cadre Noir de Saumur nagy értéket képviselő lovai számára. A gálára való előkészület során pedig elkészítettek egy 63 x 23 méteres speciális anyagú lovaspályát, és felállítottak két darab közel 4500 férőhelyes tribünt a nézők számára.