Nyitólap > Ajánló >

Equifest - a ló ünnepe  

„Európa nagy lovas nemzeteinek és kultúráinak találkozása Európa szívében” – a mottója a nemzetközi lovas fesztiválnak, és kiállításnak, amely a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont megújulásának, az új G pavilon avató gálájának ünnepi programsorozata.

Az üzlet a lényeg

A Francia Nemzeti Szakmaközi Lovas Únió

A Ló Ünnepén részt vesz a Francia Nemzeti Szakmaközi Lovas Únió, az UNIC. Céljuk, hogy minél több országba eljuttassák a francia lovas tudást, illetve termékeket, lovakat. Mi is az UNIC, és hogyan működik? >>>

A Cadre Noir de Saumur Magyarországon

A Cadre Noir lova

A Cadre Noir lovasai által leginkább kedvelt fajta a Selle Francais. Az anglonormann fajtát finomították angol telivérrel Franciaországban, hogy létrejöjjön ez az elegáns és igen sikeres sportló. >>>

Megérkezett a Cadre Noir

Tegnap öt lószállító kamionnal érkezett hazánkba az esti órákban a Cadre Noir de Saumur 32 lova. A lovasok holnap érkeznek. >>>

Egy megvalósult álom

Jean-Pierre Debaere, a Budapesti Francia Intézet Igazgatója álma volt, hogy egyszer állomáshelyére elhozza saumuri Cadre Noir lovasiskola bemutatóját. Idén a Hungexpo segítségével az álom valóra válik. >>>

Sztárok, paripák, vérbeli lóerők

Megkezdődött a jegyértékesítés a Ticket Expresz irodáiban a HUNGEXPO Zrt. nagyszabású lovas eseményére, az EQUIFEST - A LÓ ÜNNEPE programsorozatra. A lovas élet rajongóit a Cadre Noir de Saumur francia lovas iskola exkluzív műsorával és tradicionális magyaros bemutatókkal az EQUIFEST - A LÓ ÜNNEPE fesztivál és kiállítás október 18-án és 19-én várja a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont újonnan felépült G pavilonjának átadása alkalmából.

A lovas turizmus, a lovas élet bemutatása és népszerűsítése közel tíz évig a HUNGEXPO Zrt. rangos turisztikai kiállítása, az UTAZÁS programjai között szerepelt. A hagyományteremtés szándékával idén először nagyszabású eseménysorozat, az EQUIFEST - A LÓ ÜNNEPE kínál a lovas élet képviselőinek önálló bemutatkozási lehetőséget.

A lovas élet tradíciójának felelevenítését, a lovas kultúra népszerűsítését szolgáló esemény várhatóan nagy érdeklődést vált ki, s kihagyhatatlan programja lesz a lovas életet népszerűsíteni kívánók, a lovas turizmussal foglalkozók, illetve a lovaglást, a lovas versenyeket, bemutatókat kedvelők számára egyaránt. A programok között ló fajtabemutató és szemle, izgalmas családi, illetve gyermekeknek és felnőtteknek szóló műsorok szerepelnek.

A rendezvénysorozat alkalmából a HUNGEXPO Zrt. országos gyermekrajz- és fotópályázatot hirdetett.

Exkluzív lovas bemutatók

Az október 18-i hétvége fő attrakciója lesz a Cadre Noir de Saumur, a Francia Nemzeti Lovasiskola magyarországi ősbemutatója, különleges előadásukat a Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar kíséri majd. A hazai lovas élet jeles képviselőinek előadásában pedig honfoglalás kori, illetve huszár és lovas íjász bemutatót, lovagi tornát, fogathajtó, csikós és díjlovas produkciókat, kaszkadőr, illetve ugró show-t is láthat a közönség.

Kiállítás és vásár a magyar és a francia faluban

A lovas múlt hagyományát idézi a „magyar és a francia falu”, ahol termékbemutatót láthatnak az érdeklődők. A hazai és külföldi lovas turisztikai vállalkozások, szervezetek, panziók, lovas kellék- és felszerelés készítők kínálatából válogathatnak a látogatók.

További információ a kiállításról, a jegyértékesítésről, a gyermekrajz- és fotópályázatról a www.alounnepe.hu oldalon található.