Nyitólap > Ajánló > A ló ünnepe >

A kiállítás francia partnere

UNIC

A Ló Ünnepén részt vesz a Francia Nemzeti Szakmaközi Lovas Únió, céljuk, hogy minél több országba eljuttassák a francia lovas tudást, illetve termékeket, lovakat. Mi is az UNIC, és hogyan működik?

A UNIC egy non-profit szervezet, tagjai tenyésztők, lókereskedők, lovas szövetségek. Célja, hogy segítse a professzionális lovasokat lovakat vásárolni Franciaországban, illetve naprakész és pontos információkkal szolgáljon ezekről a lovakról.

A szervezetnek jelenleg 36 tagja van: szövetségek, szervezetek és tanácsok, tenyésztő szövetségek, lovas központok - a francia lovas világ valamennyi ágát képviselik.


Francia lovak Srí Lankán - legfontosabbak a kapcsolatok

A UNIC-ot 1949-ben alapította a francia Nemzeti Ménes. Mivel a II. világháború után a lovak száma Franciaországban folyamatosan emelkedett, de hasznosítási lehetőségeik viszont csökkentek (a hadseregnek és a mezőgazdaságnak is egyre kevesebb lóra volt szüksége), a Nemzeti Ménes létrehozta a UNIC-ot, hogy segítsen kapcsolatot létesíteni a külföldi vásárlók, a francia kormányzat és a hazai lovas szakemberek között.

Az elmúlt 50 évben a UNIC rengeteg külföldi lovas szakember számára nyújtott segítséget, vagy adott tanácsot. Évről-évre növekszik azon szakemberek és amatőrök száma, akik a szervezeten keresztül vásárolnak lovakat, vagy kerülnek kapcsolatba a francia lovas iparág más ágaival.

Mára a szervezetnek 5 kontinensen vannak kapcsolatai, és hosszú távra terveznek: csak Japán több, mint 2000 lovat vásárolt az elmúlt 50 évben a szervezeten keresztül.

De Japánon kívül más Ázsiai országok: Kína, Malázia, Dél Kórea, India, Tájföld, vagy Srí Lanka és a UNIC segítségével választott a francia lovakat.

Ez a szervezet tehát külföldiek számára a legjobb lehetőség, hogy kapcsolatba kerüljenek a francia lovas iparággal, az egyetlen hivatalos szervezete és képviselete a francia termékeknek, tudásnak és szaktudásnak. A francia lovasok számára is sokrétű tevékenységet végez. Piacot kutat, reklámoz.