Nyitólap > Ló és egészség > Tartás >

Milyen nehéz a lovam?

A ló súlyának ismerete fontos a megfelelő élelemadagok meghatározásához, ezáltal pedig a ló egészségének megőrzéséhez. A különböző táplálékkiegészítők adagolásának meghatározásakor pedig nélkülözhetetlen. Ezen az oldalon a ló méreteinek megadása után segítünk megbecsülni a ló tömegét.

A testtömeg ismerete fontos a helyes tápmennyiség meghatározásakor, a lószerszámok beszerzésekor, vagy általában a ló egészségi állapotának megfigyelése során.

Kevés helyen áll rendelkezésre ehhez mérleg, de szerencsére a ló testméretei alapján meg lehet becsülni a testtömegét. Írja be a ló körméretét és hosszát a lentebb található mezőkbe, mi pedig a "Nosza!" gomb megnyomása után adunk egy becslést róla.

Megkértük Rozmaringot, hogy szemléltesse, hogyan mérjünk:

Ha meg vannak az adatok, írjuk be őket ide:

Körméret: cm
Hossz: cm

Körméret számítása:

Ez a méret a ló kerülete nagyjából egy tenyérnyivel (10-15 cm-rel) a mellső lába mögött. Puha mérőszalaggal (a saját magát feltekerő alumínium például nem ilyen) tekerjük körbe a lovat, olyan erőssen, hogy finoman benyomja a bőrt. Végezzünk több mérést, és átlagoljunk a pontosabb eredményért! A mérés során a lónak egyenesen kell állnia, a fejét nem lehajtva.

Hossz számítása:

A ló hossza egy egyenes vonal a vállaktól a fenékig.