Hogyan tegyük fel a lovat a szállítóra
2008 november 22, szombat
Próbáljuk elképzelni a beszállást a ló nézőpontjából: a ló egy zárt fémdobozzal áll szemben, ahová gazdája megpróbálja bevinni. A lónak valószinűleg minden ösztöne azt sugallja, "ne menj oda, nem tudsz elmenekülni, meg fogsz halni!"

Befolyásolható a születő csikó neme
2008 november 10, hétfő
Egy Új-zélandi kutatás szerint az, hogy kanca vagy méncsikó születik, nem csak a véletlenen múlik.

A könnyűügetés nem könnyebb a lónak?
2008 július 16, szerda
Elterjedt nézet, hogy a könnyűügetés a tanügetéshez képest csökkenti a ló hátát érő terhelést. Megmérték, nem. Az aquatréning viszont tényleg hasznos.

Lóbarátok - kutatás a lovak barátkozási szokásairól
2008 július 3, csütörtök
Sok lótulajdonost aggodalommal tölt el, ha olyan lovakat kell összezárni, akik nem ismerik egymást. Mennyi ideig tart, amíg megszokják majd egymást? És honnan lehet tudni, hogy hol tart az új ló beilleszkedése?

Tavaszi tennivalók
2008 március 20, csütörtök
Itt a tavasz, a szép idő, a napsütés, a meleg, kezdődik újra a lovasszezon. Készüljünk fel rá!

Nyergelési gondok
2008 március 4, kedd
A hátproblémákat gyakran teszik felelőssé a ló gyenge teljesítményéért és viselkedési zavaraiért. A rosszul illeszkedő nyereg pedig okozhat ilyesmit. Kutatás arról, hogy hol nyom a nyereg igazán.

Lovak a hidegben
2008 január 31, csütörtök
Hétvégén újra jön a hideg. A lovak jól viselik, de kis odafigyeléssel kényelmesebbé tehetjük számukra az időszakot.

Labda, lovaknak
2008 január 23, szerda
Az istállóban, ingerszegény környezetben tartott ló előbb-utóbb úgyis kitalál valamit, hogy lefoglalja magát: például karórágó lesz. Ha kap egy labdát, azzal viszont leköti magát. Nem látott még lovat labdázni? Nézze meg a videót!

Milyen nehéz a lovam?
2008 január 2, szerda
A ló testtömegének ismerete fontos a helyes tápmennyiség meghatározásakor, a lószerszámok beszerzésekor, vagy általában a ló egészségi állapotának megfigyelése során. Hogyan becsüljük meg a ló súlyát mérleg nélkül? Megmutatjuk.