Nyitólap > Lovas képzések 2009 > Iskolarendszeren belüli képzések >

Belovagló

A belovagló olyan szakember, aki önállóan képes a csikók, a fiatal lovak alapfokú belovaglására, a versenyzésre szánt lovakat – a megkívánt szintig – felkészíti a díjlovagló, díjugrató, military kategóriákban. Kezdő lovasok oktatását végzi futószáron és osztályban, szerszámokat ápol, karbantart.


Gyorsinfó

Szakképesítés megnevezése:Belovagló (Bereiter)
Betölthető munkakör (FEOR):6134, Lótartó és -tenyésztő
6139, Egyéb állattartási és állattenyésztési foglalkozások (belovagló)
Szakképesítés köre:B

A szakképzésben való részvétel feltételei

Iskolai előképzettség: tizedik évfolyamra épülő szakképesítés vagy a tizenhatodik életév betöltése, a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 27. § (8) bekezdésében szabályozott feltételekkel a tanulók számára választható szakképesítések (felzárkóztató oktatásban történő részvételt követően) megszerzése.

Előképzettséget igényel az új OKJ-ben lótartó- és tenyésztő tanfolyamra épülő szakképesítés.

A képzés főbb témakörei

Anatómia és élettan, lótenyésztés, takarmányozástan, lóhasználati és versenyzési ismeretek, munka- és környezetvédelem, gazdálkodási ismeretek, szakmai gyakorlat.

Előírt vizsgarészek

Írásbeli, szóbeli és gyakorlati vizsga.

A képzést nyújtó iskolák:

Név
Cím
OM azonosító
Honlap
E-mail cím
Telefonszám
Fax
Pettkó-Szandtner Tibor Lovaskollégium és Szakiskola 2943 Bábolna, Rákóczi u. 7. 200209 www.pettkoiskola.sulinet.hu 34/569232 34/569232
Diana Vadász-Felnőttképző Alapítványi Szakképző Iskola és Kollégium (felnőttképzés) 6640 Csongrád, Jókai Mór u. 14 www.dianaszki.hu 30/647-9502