Nyitólap > Lovas képzések 2009 >

Szakképesítést adó képzések

Ezen az oldalon az államilag elismert szakképesítéseket adó, legalább egy féléves, de akár több éven át tartó képzéseket gyűjtöttük össze.


sportlo.hu összeállítás

Listánk összeállításakor teljességre törekedtünk, de előfordulhat, hogy kimaradt valamelyik iskola, képzési hely. Ha tud ilyenről, írja meg nekünk!

Az itt felsorolt képzéseket csak meghirdették az iskolák - ténylegesen indítani elegendő jelentkező esetén fogják őket. Minden képzési hely esetében megadtunk elérhetőséget, részletes információkkal ők tudnak szolgálni.

Amennyiben a képzés témájában rövid tanfolyamok is indulnak, azt minden esetben jelezzük.

Jelmagyarázat

felsőfokú képzés, vagy másoddiploma

alap vagy középfokú képzésLovardai szakemberek

Belovagló

A belovagló olyan szakember, aki önállóan képes a csikók, a fiatal lovak alapfokú belovaglására, a versenyzésre szánt lovakat – a megkívánt szintig – felkészíti a díjlovagló, díjugrató, military kategóriákban. Kezdő lovasok oktatását végzi futószáron és osztályban, szerszámokat ápol, karbantart.

>>>

Lótenyésztő

Speciális tenyésztési szakmai ismeretekkel rendelkező agrármérnökök, állattenyésztő mérnökök, állatorvosok továbbképzése, akik képesek lesznek a lótenyésztés és -tartás területén a fokozódó igényeket kielégíteni; a sport- és vágóló- előállításban egyaránt megfelelő szakmai és marketingismeretekkel rendelkeznek.

>>>

Lótenyésztő

A lótartás, -tenyésztés speciális szakértelmet igényel, az átlagon felüli eredményekhez nagy tenyészértékű, jó képességű egyedek szükségesek. Igen fontos a természetszerű tartástechnológia, a faji és életkori sajátosságokat figyelembe vevő csikónevelés.

>>>

Lovastúra-vezető

A szakképesítést megszerző szakemberek képesek lesznek hazai és külföldi lovas-turista csoportok vezetésére, a lovak túrára történő előkészítésére, a szakszerű tartásuk és használatuk megvalósítására, a vendégekkel kapcsolatos idegenvezetői és vendéglátói tevékenységek ellátására, a kapcsolódó pénzügyi feladatok elvégzésére.

>>>

Ménesgazda

Olyan sokoldalú lovas szakemberek képzése a cél, akik képesek nagyobb lovas létesítmények, ménesek telepvezetői, irányítói feladatait ellátni.

>>>Oktatók, edzők

Lovastanár és szervező

Azon a lovas-ágazat, a lovassportok iránt érdeklődő egyetemi/főiskolai diplomával rendelkező szakemberek számára induló képzés, akik az elsajátítható új elméleti és gyakorlati ismeretek megszervezésével a lovas-élet különböző szektoraiban a lovas-ágazat esélyeinek erősítésében szándékoznak tevékenykedni.

>>>

Lovaskultúra oktató

A lovaskultúra oktató felsőfokú szakirányú továbbképzésben részt vevők állami, egyesületi és magánszektorokban, a lovaskultúra különböző területein - a képzés eredményeként - legyenek képesek alkalmazni a feladatok ellátásához szükséges legújabb elméleti és gyakorlati ismereteket.

>>>

Népijáték és kismesterségek oktatója

A képzés elvégzése után a jelentkező képessé válik népi játékok és kismesterségek oktatására (felsőfokú végzettség esetén szakoktatói tevékenység.)

>>>

Sportedző

A képzést elvégzése után a jelentkező képessé válik sportolók felkészítése, számukra edzéstervek készítésére.

>>>

Sportoktató

A képzést elvégzése után a jelentkező képessé válik oktatási és sportintézményekben a tanulók versenyzővé képzésére.

>>>Rendezvényszervezés, lebonyolítás

Lovas host, hostess

A hostess átruházott házigazdai feladatokat ellátó, magas követelmény szerint képzett és vizsgáztatott segítő, aki az adott felhasználó cég érdekeit és célját maximálisan figyelembe veszi. Minden rendezvényen, bemutatón, fogadáson helye van, hiszen a rendezvény sikere a fogadáson és a vendéglátás minőségén is múlik.

>>>

Sportszervező, -menedzser

A képzés elvégzése után a jelentkező képessé válik oktatási és sportintézményekben sporttevékenységek vezetésére, sportesemények, versenyek szervezésére, szakosztályok irányítására.

>>>Mesteremberek

Szíjgyártó

A képzés elvégzése után a jelentkező képes lesz lovagló-felszerelések szíjazatának, idomító-felszerelések, kocsizóhámok, tokok, tarisznyák, tarsolyok, kutyafelszerelések készítésére, javítására.

>>>

Szíjgyártó-nyerges

A képzés elvégzése után a jelentkező képes lesz lovagló-felszerelések, idomító felszerelések, hámok, nyergek, vadászati felszerelések, kutyafelszerelések, övek, tokok készítésére.

>>>

Patkolókovács

A képzési idő alatt a tanulók elsajátítják a fémek hideg- és melegalakítási műveleteit, megismerkednek a patás állatok anatómiájával, és ezen állatok patáinak, körmeinek ápolásával, a lovak patkolásával. A patkoló tevékenység jó fizikai képességet, pontos megfigyelést igénylő felelősségteljes munka.

>>>