Nyitólap > Lovas képzések 2009 > Iskolarendszeren belüli képzések >

Lovaskultúra oktató

A lovaskultúra oktató felsőfokú szakirányú továbbképzésben részt vevők állami, egyesületi és magánszektorokban, a lovaskultúra különböző területein - a képzés eredményeként - legyenek képesek alkalmazni a feladatok ellátásához szükséges legújabb elméleti és gyakorlati ismereteket.


Gyorsinfó

Szakképesítés megnevezése:Lovaskultúra oktató
Betölthető munkakör:
Szakképesítés köre:Felsőfokú szakirányú továbbképzés

A képzés formája

  • Levelező tagozatos költségtérítéses felsőfokú szakképzés

A szakképzésben való részvétel feltételei

Egyetemi-főiskolai szintű oklevél, valamint a testkultúrában, illetve a lovaskultúrában való jártasság igazolása.

A képzés időtartama

5 félév

A képzés főbb témakörei

Anatómia, funkcionális anatómia, Sportegészségtan, Gimnasztika, stretching, Sportedzéselmélet és módszertan, Bevezetés a sporttudományos kutatásba, Ökológia, környezetismeret, Sportszervezés, menedzsment, A ló származása, a fajták és az alfajok kialakulása, a sportló fejlődéstörténete, A ló anatómiája, szervrendszerei, mozgása, Lótenyésztés, -tartás, takarmányozás, egészségvédelem, szelekció, Lósportok, lovassportok, A lovaglás mozgástana, Lovardai ismeretek, lovardai magatartás, A ló belovaglása, edzése, teljesítményvizsgálatok, Szerszám- és eszközismeret, ruházat, védőfelszerelések, A lovaglás oktatása futószáron, osztályban, pályán, terepen, Lovastorna, Díjlovaglás, Díjugratás, Fogathajtás, Lovas játékok, A lovasedzés módszertana, A gyógylovaglás elmélete és módszertanaa, Hagyományőrzőlovaskultúra, Lovasturizmus, Westernlovaglás, A lovaskultúra menedzsmentje, a lovasintézmények gazdálkodása, A lovaskultúra terjesztése az iskolákban és a társadalomban.

Előírt vizsgarészek

Szakdolgozat készítése, mahd megvédése, a szakdolgozat témájához kapcsolódó komplex szóbeli vizsga.

A képzést nyújtó iskolák:

Név
Cím
OM azonosító
Honlap
E-mail cím
Telefonszám
Fax
Semmelweis Egyetem, Testnevelési és Sporttudományi kar 1123 Budapest, Alkotás u. 44. www.hupe.hu/ +36 1 487-9200 +36 1 356-6337