Nyitólap > Lovas képzések 2009 > Iskolarendszeren belüli képzések >

Lovastanár és szervező

Azon a lovas-ágazat, a lovassportok iránt érdeklődő egyetemi/főiskolai diplomával rendelkező szakemberek számára induló képzés, akik az elsajátítható új elméleti és gyakorlati ismeretek megszervezésével a lovas-élet különböző – állami, magán, egyesületi és társadalmi – szektoraiban, a merőben új feladatok színvonalas ellátásában, a lovas-ágazat esélyeinek erősítésében szándékoznak tevékenykedni.


Gyorsinfó

Szakképesítés megnevezése:Lovas-tanár és – szervező (OKJ: 55 6203 04)
Betölthető munkakör:
Szakképesítés köre:Felsőfokú szakképesítés

A képzés időtartama

4 félév; félévenként 10 nap + gyakorlat

Jelentkezési határidő

2009.január 15.

A képzés formája

Költségtérítéses felsőfokú szakképzés.

A költségtérítés összege: 170.000,-Ft/félév

A szakképzésben való részvétel feltételei

Egyetemi/főiskolai diploma, legalább alapfokú jártasság a számítógép kezelésében és az Internet használatában, rendszeres Internet kapcsolat megléte a képzés alatti kommunikációhoz. A felvételnél előnyt jelent a lovasedzői képesítés, a Szövetség által igazolt I. osztályú, illetve nemzetközi sportolói múlt, valamint a lovas-ágazatban szerzett jártasság.

A képzés szerkezete

A képzés gyakorlat orientált. A képzésben, - ha még nem voltak részesei felsőfokú szakképzésnek - részt vehetnek főiskolai, vagy egyetemi végzettséggel rendelkezők is. A szakképesítés megszerzése után a szakembereknek lehetőségük nyílik - a megszerzett kreditek beszámításával - szakirányú BSc szinten tanulmányaik folytatására. Előre egyeztetett feltételek szerint lehetőség nyílik más, lovas szakirányú képesítések, tanusítványok megszerzésére (pl.: Lovaglással egybekötött Lovasoktató (vezető edző mellett másodedzői tevékenységre jogosít),Pályaépítő- és Bíróképzés.)

A képzés főbb témakörei

  • Biológia (állattenyésztés, lótenyésztés, állategészségügy)
  • Közgazdász
  • Lovassportok

A képzés újdonsága a komplexitás: vagyis, a kimondottan „lovas-szakmai” ismeretanyag oktatása (például: tenyésztés, genetikai, „lóhungarikumok”, tartás, takarmányozás, etológia, szaporodásbiológia, funkcionális anatómia, belgyógyászat, járványtan), valamint a lovassport hét szakágának tudnivalói (többek között: pedagógiai-pszichohológiai ismeretek, sportegészségtan, edzéselmélet, gyógyító lovasterápiák, hagyományőrzés stb.) mellett a lovas-ágazattal kapcsolatos legfontosabb gyakorlati értékű közgazdasági ismereteket is egy félév tananyagaként oktatják (például: a lovas-vállalkozások tervezése, jogi szabályozása, gazdálkodása, ökonómiai kérdései; a pályázati források, támogatási lehetőségek hasznosítása; a pályáztatás és a szaktanácsadás módszertana, lovas marketing, pr, rendezvényszervezés stb.)

Előírt vizsgarészek

Szakdolgozat és államvizsga

A képzést nyújtó iskolák:

Név
Cím
OM azonosító
Honlap
E-mail cím
Telefonszám
Fax
Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar Továbbképző Intézet 1087 Budapest, István u. 2. tkk.univet.hu aotk-tkk@aotk.szie.hu +36 1 478-4229,Prof. Dr. Fehér Károly CSc.: (30) 466-1543 (1) 478-4230