Nyitólap > Lovas Bulvár >

Újra lovat gázolt a busz

2008 június 11, szerda

Újra lovat gázolt a busz Budapesten. A buszon sok gyerek is utazott, többen közülük megsérültek. A ló elpusztult.


Az index.hu nyomán

Május elsején azt írtuk, hogy szokatlan baleset történt, amikor a 182-es busz karambolozott egy elszabadult lóval. Egy hónappal később nem mondjuk ezt. A mostani tettes a változatosság kedvéért nem BKV-járat volt.

A baleset a Cinkotai út és a Naplás utca sarkán, Budapest XVI. kerületében történt. A lovat gazdája a közeli erdőben sétáltatta, amikor a ló megugrott, kitépte a gyeplőt a gazdája kezéből és az útra szaladt.

11 utas sérült meg, egyikük sincs életveszélyes állapotban, de egyikük sebesülése súlyos. Sok gyerek is utazott a buszon, köztük is vannak sérültek. A ló elpusztult a balesetben.

A helyszínelés idejére a kereszteződést lezárták, csak a BKV járatait engedik át.

Nem sikerült lelőni a sebesült lovat

A kerületi rendőrkapitány a tulajdonos egyetértésével engedélyt adott arra, hogy lelőjék az állatot. Egy rendőr három lövést adott le a lóra, amely azonban nem pusztult el. Végül egy környékbeli hentest kértek meg arra, hogy végezzen az állattal.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség vizsgálja, jogszerű volt-e, hogy egy rendőr három kegyelemlövést adott le a balesetben súlyosan megsérült lóra a fővárosban - közölte pénteken este a Magyar Televízió Híradója.