Nyitólap > Lovas Bulvár >

Nem a lovak hete

A mocsarat legyőzte, a vonatot nem

2009 január 25, vasárnap

Mocsaras patakmederbe esett egy ló szombaton a III. kerületi Solymárvölgyi úton. Az állatot a tűzoltók szabadították ki. Egy másik ekóborolt példány pedig vonat alá ugrott.


Az inforádió nyomán

A látszat csal - ő is túlélte. Fotó: Mihádák Zoltán

Ezen a héten szeretnek a hazai lovak gödrök mélyén kutakodni. Szombat délelőtt a III. kerületi Solymárvölgyi úton lévő lovarda mellett lévő sáros, mocsaras patakmederbe esett bele egy ló.

Minek ment oda

Az állat önállóan nem tudott kimászni, így kihívták a tűzoltókat. Ők végül hevedert és csörlőt erősítettek rá, és ennek segítségével húzták ki a mederből - mondta el a Független Hírügynökségnek Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője.

Hozzátette: a ló a kiérkezésükkor már le volt gyengülve és át volt fagyva, így nem állt ellen, amikor a tűzoltók segítettek neki.

Balázs László az InfoRádiónak elmondta, hogy a legyengült ló nem tudott lábra állni órákkal a patakmederből való kiemelése után sem, ezért egy daruval egy autó platójára helyezték, hogy elszállíthassák.

A műveletben több mint 10 ember vett részt, és hat órán át tartott, vasárnap éjjel fejeződött be.

Az állatot egy Nagykovácsiban lévő lovardába szállították.

Lovat ütött a vonat. El.

Elkóborolt lóval ütközött személyvonat szombat délután Harkakötöny külterületén, az állat nem élte túl az ütközést.

A vasúti szerelvényben pedig mintegy 10.000 Ft anyagi kár keletkezett. A vonaton utazók közül senkinek nem esett baja. A ló egy kiskunhalasi Kft. telephelyéről a rossz állapotú kerítésen át kóborolt el. A telephely és az ott tartott állatok felügyeletével megbízott kiskunhalasi férfi ellen eljárás indult.