Nyitólap > Lovas Bulvár >

Lovak az éhhalál szélén

2008 január 26, szombat

Az éhhaláltól mentett meg kilenc lovat egy állatvédő alapítvány. A lovakra egy Berettyóújfalu melletti tanyán találtak, tulajdonosuk nem gondozta, és nem etette az állatokat. Az állatvédők és a hatóságok többször is felszólították a lovak gazdáját, hogy lássa el takarmánnyal az állatokat, ez azonban nem történt meg. Miután egy állatorvos is kimondta, hogy a lovak életveszélyben vannak, az állatvédő alapítvány úgy döntött, elviszi a lovakat. Ebbe végül a tulajdonos is beleegyezett.


A RTLKlub.hu nyomán

Nem csak Angliában találni éhező lovakat. Mint a múlt héten megírtuk, ott 84 éhező ló mellett 31 már éhenhaltat is találtak a kivonuló állatvédők. Nálunk eddig még egy sem pusztult éhen, csak jó úton haladtak ehhez.

A lovak folyamatosan esznek, mióta az állatvédőkhöz kerültek. A kiéhezett állatokat egy Berettyóújfalu melletti tanyán találták. Az állatvédőket a szomszédok értesítették. Bár a tulajdonost korábban többször felszólították, mégsem gondoskodott a lovairól.

Az állatvédők felvételeket készítették. A képeken jól látszik, hogy a lovak gondozatlanok, a tanya elhanyagolt. Az állatokra teljesen legyengülten találtak. Munkagéppel kellett rámpát építeni, hogy a lovak fel tudjanak menni a teherautóra. Még hetekbe telik, mire felépülnek.

Amikor lelkileg helyrejöttek, utána jön a táplálás, föl kell hízniuk, teljesen tökéletes kondícióba kell kerülniük az pedig nem kis idő” – mondta Abonyi Mónika, a Csillagszem Állatvédelmi Alapítvány munkatársa.

A lovak több hónapot töltenek az állatvédőknél, azután döntik majd el, hogy a tulajdonos visszakapja-e az állatokat, vagy végleg az alapítványnál maradnak.