Nyitólap > Hírek >

Lovak őrzik az Egyesült Államok és Kanada határát

2007 december 31, hétfő

Az Egyesült Államok határőrsége régóta használ musztángokat a mexikói határ felügyeletére, de mostantól az északi határon is bevetik őket.


Az Associated Press nyomán

A lovakat azért szerezték, hogy olyan területekre is eljuthassanak, amelyeket eddig csak nagyon nehezen tudtak elérni. A jelenlegi állomány közel egy tucat ló, melyek a határ egy 308 mérföldes szakaszán fognak járőrözni.

A lovakat a Bureau of Land Management vadlóprogramja segítségével szerezték, segítségükkel ötvöződik a "napjaink technikája a tegnap hagyományaival", amint azt a határőrség mondja.

A kérdéses határszakasz az alkoholtilalom idején a whiskycsempészek kedvelt útvonala volt, jelenleg marihuanacsempészek használják. Légi eszközök nem sokat érnek - repülőkről nehéz észrevenni az erdőkben megbúvó embereket. Ezeken a területeken a lovak a legjobb közlekedési eszközök, különösen mivel a terület jelentős részéről a gépjárművek ki vannak tiltva, és utak sincsenek.

"Visszatértünk az 1800-as évek technikáihoz, mert ez sikeres itt." mondta Lee Pickerton ügynök, a területi őrjáratok felelőse.

A lovas ügynökök az illegális határátlépőket és az alacsonyan szálló repülőket figyelik - ez utóbbiak kedvelt eszközei a drogcsempészeknek.

A musztángokkal az egyetleg gond, hogy a nagy hó és a tavaszi árvizek gátolják a mozgásukat - de ilyenkor a csempészek is nehezebben mozognak.

A program támogatói szerint annak ellenére sikerről beszélhetünk, hogy a lovas határórök még senkit sem fogtak el. A puszta jelenlétük elrettő hatású a csempészekre.