Nyitólap > Ajánló >

Heti programajánló

2008 január 16, szerda

A jövő héten lesz díjlovagló kupa Székesfehérváron, konferencia fogatosoknak Ászáron, valamint Lovas show Újpesten a jégpályán. Mi pedig lovagolni is elmegyünk, és ezt szintén javasoljuk mindenkinek.


Tud lovas programról, amiről mi nem? Esetleg Ön is szervez ilyesmit? Kérjük írja meg nekünk, és mi megjelentetjük. (Köszönjük az észrevételt, javítottuk az email címet egy olyanra, amin el is lehet érni minket.)

Konferencia: Díjhajtás, ahogy azt a bíró látja

Nemzetközi konferenciát rendeznek január 19-én és 20-án Ászáron, az Id Jámbor Vilmos Fogathajtó Központban fogathajtó versenyzők, versenybírók és érdeklődők részére. A programban szerepel a nemzetközi versenyeken alkalmazott bírálati gyakorlatok elemzése, útmutatás a maximális díjhajtó produkció eléréséhez. Különböző bírói döntések és elvárások megvitatása, felkészülés a világbajnokság és a nemzetközi versenyek díjhajtó produkciójára, és annak bemutatása.

Részletek erre.

Xenophonia Lovas Show

Január 19-én 18 órától a Xenophonia Lovas Show keretein belül lovasokat engednek be a Jég és Rendezvény Centrum küzdőterére. Ez ugye az újpesti műjégpályát jelenti Káposztásmegyerett. Az egykor jeges talajt homok váltja fel, az adott programhoz illeszkedve, hogy ellephessék a teret az íjászok, huszárok, kaszkadőrök, vagy a lovas ugró bemutató lovasai. A remek hangulatról és a látványról többek között Sasvári Sándor, Koltai Polly és csapata, Kassai Lajos lovasíjász és csapata gondoskodnak. További részletek a rendezvény honlapján.

Díjlovaglás

A Havens Téli Kupa 2. fordulóját tartják Székesfehérvárott a Kunos lovardában. Részletek erre.

Díjugratás

Január 19-20-án fedeles minősítő verseny lesz a Tattersallban, illetve fedettpályás bajnokság Kaposvárott.

Otthon maradóknak

Legendás lovasokat mutatnak a Duna televízióban január 27-án vasárnap 15:00-kor.

Az Animal Planeten a lovassport szerelmesei - Addington című epizódot vetítik 16-án és 23-án szerdán, 10 órai kezdettel, utána pedig fél 11-től a Lovas Kalandok 9.-ik epizódja következik.

Január 13-án vasárnap 10:30-as kezdettel Lovasvilág a BBC World-ön.

Január 25-én pénteken 18:30-as kezdettel Lovas Világkupa a SportKlubon.

Messze egy szép vidéken van egy hely, a Horseland Lovasklub, zöld legelőkkel és hegyi ösvényekkel, az erdőn keresztül. Három 11 éves kislány és egy velük egykorú kisfiú kalandjait követhetjük végig a Minimaxon, január 18. péntektől vasárnapig, 12:15, 14:40 és 19:10 órai kezdetekkel.