Nyitólap > Ajánló >

Heti programajánló

2008 február 14, csütörtök

Lesz western lovak fesztiválja, Victor Fröshl műhely, valamint sok-sok verseny. A tévében pedig a britt könnyűlovasságot mészárolják le drámai körülmények között.


Tud lovas programról, amiről mi nem? Esetleg Ön is szervez ilyesmit? Kérjük írja meg nekünk, és mi megjelentetjük. (Elnézést kérünk mindenkitől, akinek a levelét az elmúlt 2 hétben felfalta a spamszűrőnk, a hibát orvosoltuk, reméljük most már nem lesz a téren több fennakadás.)

Victor Fröschl műhely

A műhelymunka legfontosabb része az, hogy a lovasok megértsék, mit jelent úgy kommunikálni a lóval, hogy az valóban értelmet nyer a ló számára. A cél, hogy világossá és érthetővé váljék, amíg kontaktusban vagyunk a lóval minden, amit csinálunk jelent valamit számára és reagál is arra. A lényeg az, hogy megtaláljuk a ló és lovas közti harmóniát! Ez csak akkor lehetséges, ha megtanuljuk, miként tudjuk elérni, hogy hagyjuk, csinálja, amit kérünk tőle, és ne mi csináltassuk vele azt. Az első időpont február 15-16-17-én lesz Kiskunhalason. Jelentkezés és részletek a www.victorfroeschl.com oldalon.

Western lovak fesztiválja

Az El Broco Ranchon rendezik 16-án ezt a ménbemutatóval egybekötött tenyésztői nyílt napot. Lesz nyereg alatti bemutató, árverés valamint Dr. Gimesi Zsolt tart előadást a lovak szaporodásbiológiáról, illetve a fajtában megengedett embriótranszferről és annak gyakorlati tapasztalatairól.

Díjugratás

Fedettpályás bajnokság lesz Debrecenben február 16-án és 23-án, Fedettpályás minősítő verseny 23-án a székesfehérvári Kunos lovardában. 23-án Kaposváron is fedettpályás bajnokságot tartanak.

Díjlovaglás

A Havens Díjlovagló Téli Kupa 3. fordulója február 16-án 9 órától kerül megrendezésre székesfehérvári Kunos lovardában. Ez az utolsó minősülési lehetõség a március 15-i döntőre. Az esemény sztárvendégei a Mészáros testvérek, akik egyedülálló Póni Show-val szórakoztatják a közönséget.

Fogathajtás

Miskolc Szimabesenyőn rendeznek 16-án fedeles téli kupa fordulót (CAN-A-4,2,1 CAN-B-2), a döntőt pedig 23-án tartják a Hortobágyon.

Otthon maradóknak

A britt könnyűlovasság támadásd és elpusztul február 18-án hétfőn a TCM műsorán, hajnali kettőkor: a 27. brit ulánus ezred útja Indiában veszi kezdetét, s egy oroszországi völgyben ér véget, ahol a 600 férfi támad egy több, mint 20000-es túlerőt felvonultató orosz tüzérségi állás ellen támad.

Legendás lovasokat mutatnak a Duna televízióban 15-én pénteken 15:15-kor.

18-án, hétfőn a VH1 Classicon britt éllovasokat mutatnak a 80-as évekből. 13 órai kezdettel.

20-án szerdán, 10 órai kezdettel a Lovas Kalandok 1, majd 2.-ik epizódját vetítik az Animal Planeten.

Messze egy szép vidéken van egy hely, a Horseland Lovasklub, zöld legelőkkel és hegyi ösvényekkel, az erdőn keresztül. Három 11 éves kislány és egy velük egykorú kisfiú kalandjait követhetjük végig a Minimaxon, egész héten, 12:15, 14:40 és 19:10 órai kezdetekkel.