Nyitólap > Hírek >

Heves Megyében nincsenek nyitott lovardák

Másképp gondolkodnak

2008 április 26, szombat

Idén a heves megyei lovas vállalkozások egyike sem csatlakozott a nyitott lovardák rendezvénysorozathoz. Az új vendégeknek örülnek, de szerintük azokat nem így fogják megszerezni.


A Heves Megyei Online írása szerint lovas vállalkozások a megyében nem látják kifizetődőnek a csatlakozást a programhoz. Úgy tartják, a várható nyereséghez képest aránytalanul sokba kerülne a nyílt napok szervezése.

A rendezvény céljával egyetértenek, de másképpen próbálják megismertetni és megszerettetni a lovaglást az emberekkel - a felsőtárkányi Karap-tanya például a helyi önkormányzattal együttműködésben az általános iskolások rendszeres lovagoltatását biztosítja.

Karap Péter, a lovastanya vezetője szerint a térségben az elmúlt évtizedben jelentősen nőtt a lovas és a lólétszám. Csupán Felsőtárkányban több lovastanya, lovas vállalkozás is működik. A megye több százas nagyságrendű lóállományán egy-két nagyobb és mintegy féltucatnyi kisebb lovastanya osztozik jelenleg.

Idén elsősorban anyagi megfontolásokból maradtak ki a Nyitott Lovarda rendezvénysorozatból, bár korábban rendszeres résztvevői voltak a hasonló akcióknak: tavaly például két hétig fél áron várták a vendégeket.

Amint azt korábban mi is megírtuk, országos szinten is sokan döntenek úgy, hogy kimaradnak a rendezvényből. Pedig annak egyik fő célja, hogy felhívja a figyelmet a lovaglás szépségeire. Kérdéses, lehet-e úgy médianyilvánosságot szerezni, hogy nem vesz részt az eseményben senki.

A nyitott lovardák rendezvénysorozat április közepétől tart a nyári szünet elejéig, a részt vevő lovardákat, és a nyílt napok időpontjait megtalálhatja nyitott lovarda keresőnkben.