Nyitólap > Hírek >

Nyitott lovardák - még lehet jelentkezni

2008 március 11, kedd

Meghoszabbították a programsorozathoz való jelentkezés határidejét március 15-ig.


Amint azt nemrég írtuk, idén is szervezik a nyitott lovardák programsorozatot. Ha önnek lovardája van, és szeretne csatlakozni, a jelentkezéshez a meghoszabbított határáridő március 15, addig jelentkezhet a kitöltött részvételi szándéknyilatkozat matur kukac lovasok.hu e-mail címre, vagy a +36 1 267-0171 faxszámra történő elküldésével.

A szervezők szerint eddig körülbelül negyven lovarda csatlakozott, ez a hazai lovardák közel 10%-a.

Nyitott lovardák?

A múlt héten kaptunk levelet a rendezvény szervezőitől, miszerint

Többen jelezték, hogy azért nem szeretnének nyílt napot tartani, mert „nincs szükségük arra, hogy csupán az ingyenesség miatt jöjjenek a vendégek, akik aztán soha nem térnek vissza”.

Szerintünk ez a rendezvény soha nem arról szólt, hogy hogyan lehet kevés munkával sok pénzt szerezni. Az ilyen úgymond "imázskampányok" soha nem hoznak visszatérő látogatókat, nem is az a céljuk - ezt talán érdemes lett volna jobban körüljárni a meghirdetéskor.

Be lehet velük kerülni a köztudatba, olyan emberek is megnézik esetleg a lovardát, akik különben soha eszükbe sem jutna. És jó esélyel most sem lesz belőlük lovas.

De ettől függetlenül lehet, hogy megtetszik nekik a dolog - lehet, hogy évek múlva visszatérnek. Például akkor, amikor a gyermekük számára választanak sportolási lehetőséget.

Évek múlva pedig sem biztos, hogy azt a lovardát fogják választani, ahol annak idején ingyen lovagoltak.

Előre gondolkodni, összefogni

Jelenleg lehet a LEADER program keretében ötletelni, hogy a 2007-2013 közötti időszakban milyen fejlesztési elképzeléseket támogasson az EU. Vannak, akik korán megkezdték a tervezést, vannak, akik az utolsó pillanatig várnak. Kik tudnak jobban felkészülni?

A nyitott lovardák is egy lehetőség: évek múlva érik be a gyümölcse. Mert mi a kifizetődőbb? Heti egy alkalommal 30 percig lovagolni tanítani gyermeket, vagy bértartók lovait tartani? De ha senki sem tanítja meg lovagolni a gyermekeket, akkor kiből lesz később a bértartó?