Nyitólap > Lovas Bulvár >

Csodálatos Kína

Lovagló oroszlán

2008 november 16, vasárnap

Az ország, amely a bicikliző medvét adta a világnak bemutatja: tigrisek és oroszlánok lóháton!


A Daily Mail nyomán

Lovagló tigris egy kínai állatkertben - hadilábon az állati jogokkal

Kína egyik leghírhedtebb állatkertjében látogatók százai tapsolnak, amint egy többszáz kilós oroszlán rááll a ló hátára. Az idomár csattint az ostorával, és a ló, hátán a nagyragadozóval, ügetésben körözni kezd. Aztán az oroszlán leszáll, és egy tigris foglalja el a helyét.

A képek és a videó délkelet-kína Fuijan tartománybeli Xiamen városának állatparkjában készültek. A közönség errefelé nem érzékeny az állatok jogai iránt, nem tartja megalázónak a cirkuszi bemutatót.

Az általános körülmények sem kimagaslóak, az oroszlánok, tigrisek, leopárdok, vagy akár a medvék egyesével vannak kis ketrecekbe zárva.

A bemutatóhoz, illetve az idomítás megkönnyítéséhez kihúzzák a nagymacskák fogait, hogy ne fogyasszák el a lovat, aki számára pedig nem kis lelki megpróbáltatást okoz a ragadozó szállítása.

További látnivalók

Guilin város Xiogsen Medve és tigrisfalujában például túristalátványosságként élő állatokkal etetik a tigriseket. Ennek módosított változatát a Changchun-i állatkertben is alkalmazzák: itt a tigrisnek egy ketrecbe zárt ökröt adnak, aki próbálja megtámadni a zsákmányát, de nem tudja megölni - ezzel hosszantartó látványossággá alakítva az etetést.

Aztán, lovakhoz kapcsolódva, természetesen rengeteg városban tartank lóviadalt is, ahol két csődört eresztenek össze verekedni. A győztesre pedig fogadni lehet.