Nyitólap > Hírek >

Nem kelt el a lovi

2008 március 13, csütörtök

Nem fogadta el lóverseny- és a bukmékeri fogadás szervezésére kiírt koncessziós pályázatra, valamint a Nemzeti Lóverseny Kft. és a Magyar Lóversenyfogadás Szervező Kft. privatizációs pályázatára beérkezett egyetlen ajánlatot a Pénzügyminisztérium sem - tudta meg a Népszabadság.


Tavaly decemberben 4 érdeklődő vásárolta meg a pályázati dokumentációt, melyben a lóversenyfogadás és a bukmékeri rendszerű fogadás szervezésének húsz évre történő koncesszióba vételére, valamint két cég, a Nemzeti Lóverseny Kft. és a Nemzeti Lóverseny Szervező Kft. százszázalékos tulajdonrészének a megvásárlására lehetett jelentkezni.

A lap értesülései szerint az eljárást a lehető legrövidebb időn belül szeretnék megismételni. (A most záruló eljárás késlekedését sokáig azzal magyarázták az ÁPV Rt. részéről, hogy azt a vizsgálatot is figyelembe kellett venniük, amit az Európai Bizottság indított Magyarország ellen. Ebben a honi szerencsejáték-törvény sportfogadásra és ezek reklámozására vonatkozó rendelkezéseit kifogásolták - a jelenlegi szabályozás tiltja európai úniós sportfogadással foglalkozó cégek megjelenését a magyar piacon) Információk szerint már most van olyan hazai befektetői csoport, amely az előző eljárás pályázati dokumentumait nem vásárolta meg ugyan, ám egy újabb kiíráson már elindulna.