Nyitólap > Lovas Bulvár >

Jogerős

Felfüggesztett büntetés a mocsárban hagyott ló gazdájának

2009 március 16, hétfő

Jogerősen felfüggesztett fogházbüntetést kapott az a kaposvári férfi, aki éheztette, majd egy mocsárban sorsára hagyta a lovát. A bíróság két évre felfüggesztette az egy éves büntetést. A férfi annyira felháborodott az ítéleten, hogy indoklás közben kirohant a tárgyalóteremből.Csillag - felhízott (Fotó: KaposPont)

A januári elsőfokú ítélet után ma állatkínzásért másodfokon jogerősen is elítélte egy mocsárban hagyott, legyengült ló gazdáját hétfőn a Somogy Megyei Bíróság. A megyei bíróság szerint megalapozott az első fokon eljáró Kaposvári Városi Bíróság döntése, amely alapján az 54 éves kaposvári férfi egy év fogházbüntetést kapott, de a büntetés letöltését két évre felfüggesztette.

Az ítéletet hallva a feldühödött vádlott a kirohant a tárgyalóteremből.

Mint emlékezetes, a sorsára hagyott állatot a múlt év márciusában a Kötél Életmentő Egyesület munkatársai emelték ki a mocsárból és egy helyi lovasklubnál helyezték el.

A bíróság szerint a férfi nem bánt megfelelően a lóval, több orvos egybehangzóan megállapította, hogy az állat alultáplált volt. A lovat nem sokkal azután elkobozták tőle, mint hogy a férfi ellen eljárás indult.