Nyitólap > Hírek >

Trükkös módszerek

Más boxában alszik Overdose

2008 november 24, hétfő

Amióta Overdose neve bekerült a köztudatba, a lovat különféle módszerekkel próbálják megvédeni rosszakarói támadásaitól. A hároméves, mindeddig veretlen csődör tulajdonosa az InfoRádió Aréna című műsorában elárulta: előfordul például, hogy Overdose bokszában másik lovat helyeznek el.


Az Inforádió nyomán

Biztonsága érdekében ma már többet költ Overdose-ra tulajdonosa, ám korábban a hároméves csődör tartása sem volt költségesebb, mint más lovaké. Mikóczy Zoltán az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: a ló védelme, amióta a média is foglalkozik vele, komoly összegeket emészt fel.

Overdose élete - az index filmje

Nem lenne jó, ha ellopnák

Overdose-nak szüksége van a nyugalomra, ezért nem biztonsági őrök védik, más módszerekkel próbálják megakadályozni, hogy rosszakarói ártsanak neki - magyarázta Mikóczy Zoltán.

Az egyik módszer - tette hozzá a tulajdonos -, hogy a lovat nem a saját bokszában helyezik el, hanem egy másikéban. Ez az olyan támadók ellen válhat be, akik nem ismerik Overdose-t, csak a neve alapján próbálják meg beazonosítani.

Veretlen

Overdose legutóbb Rómában futott, a Globe III-as besorolású versenyen csaknem 40 ezer, összesen eddig 167 ezer eurót keresett tulajdonosának. A ló tavaszig pihenőt kap, első formába hozó versenye húsvét hétfőn lehet Münchenben, június elején pedig rajthoz áll Ascotban, a három legnagyobb európai sprintverseny egyikén.

A hároméves angol telivér eddig minden versenyét megnyerte, igaz, a párizsi Prix de L'Arc de Triomphe-on futamát leállították, mivel az egyik ló beragadt a startnál. Mivel Overdose végigfutotta a távot, csapata úgy döntött, nem indítja el a megismételt futamon, amelyen a francia Marchand d'Or győzött.

Miért lett Overdose?

A csikó név nélkül érkezett Angliából. Az anyja is O betűvel kezdődő nevet viselt, ezért az ő nevét is O-val kellett kezdeni. Lehetett volna Oszama bin Laden is, ez volt volt ugyanis az első ötlet, de ezt később elvetették. Aztán Orient Expresszben egyeztek ki, de olyan meg már volt. (Azonos nevű lovakat nem enged a telivér méneskönyv.) A tulajdonos kisebbik lánya ekkor vetette fel, hogy legyen Overdose. És ebben maradtak.