Nyitólap > Hírek >

Overdose megint lesántult

Féllábú táltos

2009 május 6, szerda

Első patája begyulladt, patkóját levették, lábát injekciózzák, borogatják. Ez a lába sérült a korábbi patkolásnál. Veszélyben a május 23-án a Haydock Park-i futam.


Overdose a Kincsem Parkban - félrepatkolták

"Szombaton még 40-50 ember előtt szinte szétrúgta a kifutót, annyira jól érezte magát, nem mutatkozott rajta semmi. Én is láttam, amint két lábbal kirúgott a levegőbe, élénk és vidám volt." mondta el Mikóczy Zoltán, Overdose tulajdonosa a PannoniaOverdose.hu-nak.

Vasárnap reggel viszont már nem tetszett edzőjének, Ribárszki Sándornak. Estére beigazolódott gyanuja: a ló akkor már csak három lábon állt a boxában, a lábszár ellenőrzésekor erős fájdalmat mutatott.

Ribárszki azonnal állatorvost hívott, este 11-kor eltávolították fájós lábáról a patkót az alátéttel együtt, adtak neki injekciót, gyulladáscsökkentő szereket és beborogatták a lábát.

Ez ugyanaz a lába, melyről a Kincsem Parkban nyolc hosszal megnyert futam közben leesett a patkó, de Mikóczy szerint a sántaság okáról még nem lehet egyértelmű véleményt mondani.

Az április 19-i verseny után április 28-án a brnói állatorvosi egyetemen vizsgálták Overdose-t, a tanszékvezető a röntgenen semmilyen elváltozást nem látott, az akutan fellépő pataprobléma azonban sántaságot eredményezett. A hétfői konzíliumon állatorvos, kovács és más szakértők vizsgálták a veretlen négyéves pej mént.

Mikóczy szerint az akut kezelés két-három napig tart, utána döntenek a további tervekről. A versenynevezés határideje lejárt, a lovat benevezték, de csak néhány nap múlva derül ki, Overdose indul-e május 23-án a Haydock Parkban.