Nyitólap > Lovas Bulvár >

Jamie Gray újra lovakat tart

2008 február 26, kedd

Csak azért említjük meg ezt a tényt, mert ő volt az, akinek a farmjáról a múlt hónapban száz éhező lovat és szamarat kellett kimenteni.


Az Daily Mail nyomán

Amint nemrégiben megírtuk, az angol Királyi Állatvédelmi Líga (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals - RSPCA) munkatársai 31 elpusztult lovat, pónit és szamarat találtak a Buckinghamshire grófság beli Amersham közsség mellett működő Spindles farmon, más állatok maradványai, és további közel száz magára hagyott éhező és szomjazó állaton kívül.

Akkor elkobozták az állatokat, és vizsgálatot indítottak az ügyben, de a farm tulajdonosát, Jamie Grayt nem vádolták meg semmivel. Alig három héttel később a 44 éves kupec újra lovakat vásárolt. Ezúttal megpróbálta elrejteni őket az istállókban, távol az utaktól és ösvényektől. Valaki azonban így is észrevette őket, illetve a hogy továbbra sem kielégítően bánik velük. Az állatvédők és a rendőrök ismét megrohanták a farmot, és újra kimenekítettek számos lovat.

Gray abból él, hogy feleslegessé vált lovakat vásárol akár 1 fontért, és vágóhidakra szállítja őket.

A múlt havi razzia során rátámadt egy rendőrre, emiatt eljárás folyik ellene. Nem vádolták meg viszont állatkínzással, sem a rossz bánásmód miatt nem folyik ellene eljárás.