Nyitólap > Hírek >

Németh Sándor és Bácsalmás is segített

National Face nyerte a vágtát

2009 június 2, kedd

A II. Nemzeti vágtát Bácsalmás képviseletében National Face nyerte. Lovasa Németh Sándor volt. A háromnapos fesztiválra pedig az eső ellenére is több, mint százezren jöttek el nézelődni.


A hétfő esti döntő futamba a tavalyi győző nyíregyházi Suták Vanda, a tavaly óriásit bukó szegedi Tormási Gyula, a litéri lovas Gajdos Zsolt a debreceni Ordasi József, Esztergom képviseletében Dömötör Ferenc, Bácsalmáséban pedig Németh Sándor jutott be.

A döntő futam

A kiélezett versenyt, valamint a 30 milliós fődijat végül Bácsalmás lovasa nyerte, rajt-cél győzelmet aratva, 75,82 másodperces idővel. A tavalyi nyertes Nyíregyháza, illetve lovasuk, Suták Vanda most a második helyen végzett.

"Fél éve dolgozom együtt a lóval, de erre a pályára két hetet gyakoroltunk, hiszen itt speciális balra ívelő kanyarok vannak" mondta Németh a versenyt követően.

Sztárvágta

A települések versenye mellett más küzdelmeknek is helyet adott a Hősök tere: a gyermekeknek rendezett Kishuszár Vágtán Szeged diadalmaskodott, míg a Jótékonysági sztárfutamon Stohl András lett a győztes.

A sztárfutamban Hajas László, a tavaly igen látványosat bukó fodrász az utolsó körig vezetett, ám Stohl András, aki a rajtnál még a harmadik pozicióban volt, végül megelőzte. A mesterfodrász a levezető körben még bemutatott egy hagyományőrző célzatú bukást.

Ismerd meg hazádat

Nagy sikert aratott a Vágta Korzó, ahol mind a kilencven település megmutatta, miért érdemes ellátogatni hozzájuk, és hogy mivel járultak hozzá Magyarország kulturális életének gazdagításához. Az '56-osok terén felállított Országkonyhában mindenki megkóstolhatta, milyen is az alföldi, a felföldi, a dunántúli vagy az erdélyi ízvilág.

Az eseményre 245 ló érkezett, a pályához pedig 62 kamionnyi speciális homokot szállítottak. A Hősök terén megrendezett műsoroknak több mint 300 fellépője volt. Az eseményre kilencvenen neveztek, ebből 86-an tudtak starthoz állni. Az idei Nemzeti Vágtának idén 9 határon túli magyar település is a vendége volt.

A végeredmény

HelyezésTelepülésLovas
1BácsalmásNational FaceNémeth Sándor
2NyíregyházaOddsSuták Vanda
3EsztergomAmfetaminDömötör Ferenc
4SzegedAranypatakTormási Gyula
5LitérCsajhosGajdos Zsolt
6DebrecenNapfényOrdasi József