Nyitólap > Várjátékok >

Lovasjátékok-Középkori lakomák Sümegen

Állandó, és időszaki programjaival várja Önt Sümeg.


A részletes program

A várjáték műsorának főbb elemeit a középkorban ismert lovagi tornákból merítik a szervezők, így az ügyességi fegyverbemutató (íjászat, csatacsillag-, csatabárd-, dárdahajítás), gyalogosan és lovon, a lovas- és gyalogos bajvívás (kardokkal, pajzsokkal, buzogánnyal, stb.) egyaránt része az előadásnak. A szereplők mindvégig korabeli jelmezben vannak, a hangulatot és színvonalat narrátoruk és a megfelelő zenei aláfestés is növeli.
Hogy a lovagi torna komolyságát kicsit enyhítsék, táncbemutatókkal, cirkuszi lovas-produkciókkal verssel, korabeli zenével színesítik tovább a műsort, melyet természetesen történelmi háttérbe, egy elképzelt történetbe ágyaznak bele.
A program alapesetben egybekötött a középkori vacsorával. Ennek különlegessége, hogy a kor hagyományainak megfelelően az ételt evőeszköz nélkül szolgálják fel. A vacsora ideje alatt cigányzene szól, s jelmezbe öltözött vitézek és várúrhölgyek szolgálják ki a vendégeket.
Időpontok
Január-június szerda, szombat 18.00 óra
július - augusztus hétfőtől szombatig minden nap 18.30 óra
szeptember - december szerda, szombat 18.00 óra
augusztus 2-3
Kinizsi –Toldi hétvége Az ország legerősebb emberei immár 4. éve mérik össze erejüket a Sümegi Várban és a Sümegi Vár Lovagi Arénájában.
augusztus 9-10
XIII. Végvári Napok Sümegen, az elmaradhatatlan Kosztümös Történelmi Fesztivál és Végvári forgatag a Dunántúl egyik legszebb Középkori várában és a Várbirtokon. Vásározók, mutatványosok . A korhű ruhában érkezők kedvezményt kapnak.

Sümegi Vár belépőjegy árak 2008.

2008. július 1.- augusztus 31. Fenti időszakban a Várban naponta 3 alkalommal (11:00, 14:00, 17:00) Lovagi Játékok című műsor minden vendégük részére megtekinthető, Csak műsoros belépőjegy vásárolható. Belépő árak (a Vár a kiállítások és a műsor látogatása együttesen) 1500,-Ft / felnőtt jegy/nap; 1000,-Ft / gyermek jegy/nap

Információ

Telefon: +36 87 550 166 (Sümegi Vár)

web cím: http://www.sumegvar.hu/tortenelmi-lovasjatekok---kozepkori-lakomak

email cím: programmanager@hotelkapitany.hu

cím: 8330 - Sümeg, Várker