Nyitólap > Ajánló >

86. magyar galoppderbi

35 év után újra kanca nyerhet

2008 július 2, szerda

35 év után most vasárnap újra kanca nyerheti a Kincsem Parkban a 11 millió forint összdíjazású magyar galoppderbit.

A 11 futamból álló program július 6.-án délután kettőkor, a derbi pedig 17:35-kor kezdődik. Ebben a versenyszámban 13 zsoké áll rajthoz, és szakértők szerint most nincs első szmú favorit, 5-6 ló közül bárki nyerhet. Két kanca, a magyar Lady Kata, és a brit Possibellione és az esélyesek között van.

A derbin hagyományosan hároméves angol telivér lovak indulhatnak, így minden állatnak egy esélye van, hogy megnyerje a 2400 méteres versenyt. A szervezők szerint a mostani minden idők egyik legerősebb mezőnye lesz, így ha az időjárás vasárnapig enyhül, akár a pályacsúcs is elképzelhető.

A mezőny nemzetközi lesz, a 13 zsoké közül - közülük három már nyert derbit - hat magyar, hét külföldi. A lovak közt csak három magyar tenyésztésű van, lesz német, lengyel, brit, ír és amerikai is. Az elmúlt négy alkalommal német tenyésztésű mének nyertek.

Az eseményre díjtalan a belépés, kiegészítő programok is várják az érdeklődőket. A rendezvényt a Sport TV élőben közvetíti.

Ne hozzon magával semmiféle fegyvert vagy az emberi élet kioltására alkalmas eszközt

Ez a kérés pedig a rendezvénnyel egyidőben tartott demonstráció meghívójából származik. Az Összefogás a Magyar Lóversenyzés Jövőjéért Egyesület szervez élőláncot a Kincsem Park köré, így tiltakozván annak felszámolása ellen. A demonstráció részletes programját erre találhatja.

Kilenc év után majdnem kanca nyerte a Kentucky derbit

Drámai verseny szemtanúja lehetett 157 770 néző az idei kentuckyi derbin. A versenyben kilenc év után először indult kanca, aki hatalmasat futott, második helyen ért célba. Majd összeesett. Mindkét első bokája eltört, még a pályán el kellett altatni.