Nyitólap > Ajánló >

Heti programajánló

2008 május 7, szerda

Pünkösdi lovasnapok Csömörön, Bardusch Kupa CDI3* YJ Nemzetközi Díjlovaglóverseny Máriakálnokon, nyitott lovardák országszerte, valamint Sárffy Tamás és Viktor Fröshl tanfolyamai várják Önöket.


Tud lovas programról, amiről mi nem? Esetleg Ön is szervez ilyesmit? Kérjük írja meg nekünk, és mi megjelentetjük.


Pünkösdi Lovasnapok Csömörön

A Csömöri Lovas és Természetbarát Közhasznú Egyesület május 11-12.-én Pünkösd vasárnap és hétfőn rendezi meg Csömörön a Koronczai Lovastanyán az immár 3. évadját megkezdő Csömör Kupa amatőr díjlovas és díjugrató nyílt edzéssorozat első fordulóját.

Május 11.-én vasárnap az egyesület a díjlovasok számára rendez nyílt edzést (FSz2, FSz3, D1, A3, A5, L3, caprilli edzésfeladatokkal, illetve lesz 'A' jelmezes/zenés kűr egyéni/pa-dö-dö/karusszel formában, ), valamint evvel kombinálva minősítő versenyt is szerveznek díjlovaglásban (D1, D2, C1) ill. futószáras ülésversenyben (FSZ1, FSZ2, FSZ3) a Magyar Póni Klub Szövetség keretein belül.

A Pünkösdi Lovasnapok másnapján, május 12.-én (Pünkösd hétfő) pedig díjugratás szakágban (60 cm, 80 cm, 1 m, 1.10 m edzésfeladatokkal valamint staféta-ugratással 90 cm-en) várják szeretettel nyílt edzésükön a maguk és lovuk tudását próbára tenni vágyó résztvevőket.

A rendezvény a Csömöri falunapok esemény része, melynek részletes programját itt olvashatja el.

Bardusch Kupa CDI3* YJ Nemzetközi Díjlovaglóverseny Máriakálnokon

Május 9-12. között rendezik. A programot innen tölteti le (pdf).

Nyitott lovardák

A hétvégén Budapesten, Siófokon, Csemőn, Nádudvaron, Dunaalmáson, Enyingben, Klárafalván, Tószegen, Orfűn és Nagykőrösön tartanak nyílt napot.

Itt ragadjuk meg az alkalmat, hogy szíves figyelmükbe alánljuk Nyitott lovarda keresőnket, ahol megtudhatja a részleteket is.

Natural Horsemanship - természetes lókiképzés

Viktor Fröshl műhely lesz május 9-11 között Dunaharasztiban, Sárffy Tamással lesz Sa Natural Horsemanship tanfolyam Kisrozvágyon május 23-25-ig. Erről többet pedig itt tudhat meg.

Otthon maradóknak

IV. Nemzetközi Díjugrató Lovasversenyről ad összefoglalót a Főnix és a Hálózat TV május 8-án 21:00-tól.

A britt könnyűlovasság támad és elpusztul május 15.-én csütörtökön a TCM műsorán 1:00-tól: a 27. brit ulánus ezred útja Indiában veszi kezdetét, s egy oroszországi völgyben ér véget, ahol a 600 lovas egy több, mint 20000-es túlerőt felvonultató orosz tüzérségi állás ellen támad.

Május 10.-én hajnalban 3:55-től a Spektrumon Csatalovakról szóló dokumentumfilmet vetítenek: A sorozat négy történelmi kor harci módszereit vizsgálja: miként használták a különféle hadseregek a lovat, a lovasságot? Ez a fegyvernem ugyanúgy alakult, fejlődött az évezredek során, akár a többi.

Horseland lovasklub lesz a Minimaxon május 8.-án 09:00, 12:30-as kezdetekkel, hétvégén pedig 12:35-től.

Legendás lovasok a duna II-n 12.-től 14.-ig 16:45-től.

Az eurosporton május 7.-én 20:55-től a Kentucky derbyről adnak összefoglalót, melyet 14.-én meg is simételnek 19:10-től.

A Sport1-en május 10.-én 5:30-tól, és 9:00-tól, 13.-án 12:45-től Lovastorna közvetítést adnak.

21. Mesterek Tornája Nemzetközi Díjugratóverseny, Kaposvár, Lovas Akadémia a Hálózat TV-n: május 9. Péntek, 7:30