Nyitólap > Ajánló >

Heti programajánló

2008 július 31, csütörtök

Arab sejkek lovai, lovas akrobaták, Furioso fajtatalálkozó, várjátékok, Sárffy Tamás és honsa Blaha képzései, lovas táborok... még felsorolni is nehéz a következő hét nap programkínálatát.


Tud lovas programról, amiről mi nem? Esetleg Ön is szervez ilyesmit? Kérjük írja meg nekünk, és mi megjelentetjük.


Arab sejkek lovai Rádpusztán

Az idei Arab lovak nemzetközi fesztiváljának látogatói ezúttal nem csupán a szépséges állatokban, de a csodálatos dél-balatoni tájban is gyönyörködhetnek, miután Bábolna után ezúttal Rádpuszta ad otthont a rangos eseménynek. Az idei megmérettetésen többek között svájci, német, osztrák, lengyel, szlovén, román és magyar tenyésztők lovai lesznek láthatóak.

A tét ezúttal sem kicsi, hiszen ha egy ló díjat nyer, az ára is megsokszorozódik. A tavalyi világbajnokságon győztes állatok gazdái egytől-egyig szaúdi sejkek voltak, akik nem sajnálják a pénzt a lovakra. Tavalyi a történet, miszerint az egyik osztrák versenyen egy nénike indított egy egyéves kiscsikót, amely nyert is a kategóriájában, mire egy sejk ott helyben 600 000 euróért meg is vette az állatot.

A rendezvény programja erre található.

A Florian Csoport lovas akrobata száma Balatonlellén

Az idei balatoni szezon szenzációja a 32. Monte Carlo-i Cirkuszfesztivál Arany Bohóc Nagydíjával kitüntetett Florian Csoport magyaros temperamentumú, egyedülálló lovas akrobataszáma Balatonlellén, minden este 8 órától tekinthető meg a Magyar Nemzeti Cirkusz jóvoltából. 26 idomított ló élő karusszelje és 100 év után ismét tandem magasiskola-idomítás a porondon. Lenyűgöző produkcióval állnak elő a cirkusz ugróakrobatái Afrikából, a Kenya Boys. A világ legjobb zenebohócai nevettetnek Párizsból, valamint egy komikus jelenet várható egy roppant ügyes kiskutyával a kötélen.

Ellátogat hazánkba a híres Elastic fantastic: koreografikus szaltók a kupolában, lélegzetelállító műsorszám. Közkívánatra ismét a porondon Szandra, az elefánt, és bemutatkoznak a legifjabb Richter porontyok is, hogy bebizonyítsák, valóban színpadra születtek. A több, mint két órás show-t 10 tagú fúvószenekar és Nagy Krisztina énekesnő színesítik.

A Magyar Nemzeti Cirkusz 2008. évi nemzetközi gálaműsora július 7. és augusztus 24. között Balatonlellén látható, minden nap 20 órai kezdettel, a 7-es út melletti cirkuszvárosban.

Információ, helyfoglalás: 20/9354-050

Furioso fajtatalálkozó

Idén is megrendezik augusztus 3.-án a Furioso-North Star Lófajta Kedvelőinek találkozóját. A rendezvény célja a lófajtát tenyésztő, a fajta egyedein sportoló, a fajtát valamilyen módon használó lovasok, valamint a többi tradicionális magyar lófajtát kedvelők számára kötetlen és közvetlen kapcsolatteremtési lehetőség biztosítása, lovas ismereteik különböző hasznos előadásokkal való gyarapítása.

Kiváncsi a programra? Erre megtalálja.

VADNYUGATI SHOW Debrecen mellett

2008. augusztus 16-17-én a TB-Ranchon bikarodeó, hordókerülés és szlalom verseny időre, marhaterelés és még sok más program várja a látogatókat.

Nagyvázsonyi lovasjátékok

Augusztus első hétvégéjén kerül sor a Budapesti Kaszkadőr Lovas Színház előadásában a Nagyvázsonyi lovasjátékokra, ahova szeretettel várnak minden érdeklődőt. A részletes program.

Diósgyőri vigasságok

Diósgyőr várának csodálatos környezetében rendezik meg immáron tizennegyedik alkalommal a Diósgyőri Vigasságokat. A hagyományos gyertyafényes vacsoraestet, reneszánsz hangulat, zene, tánc, bajvívás jellemzi. A részletes program erre található.

XV. Fonyódi Sonline Nyári Fesztivál

Fonyód számos koncerttel és egyéb érdekes programmal, köztük lovagi játékkal várja a július 27. és augusztus 3. között az idelátogatókat.

Ha a részletes programra kiváncsi, azt is megtalálja nálunk.

VIII. Boldogkői Várjátékok

Nyolcadik alkalommal rendezik meg augusztus 1-jén és 2-án a Boldogkői Várjátékokat. A boldogkői várban és környékén zenés felvonulás, íjászbemutató, hagyományőrző játékok és népi iparművészek kiállítása is látható lesz.

Ha a részletes programra kiváncsi, azt is megtalálja nálunk.

Lovasjátékok-Középkori lakomák Sümegen

A várjáték műsorának főbb elemeit a középkorban ismert lovagi tornákból merítik a szervezők, így az ügyességi fegyverbemutató (íjászat, csatacsillag-, csatabárd-, dárdahajítás), gyalogosan és lovon, a lovas- és gyalogos bajvívás (kardokkal, pajzsokkal, buzogánnyal, stb.) egyaránt része az előadásnak. A szereplők mindvégig korabeli jelmezben vannak, a hangulatot és színvonalat narrátoruk és a megfelelő zenei aláfestés is növeli.

Részletek a várjáték keresőnkben.

Natural Horsemanship - természetes lókiképzés

Sárffy Tamással lesz Sa Natural Horsemanship tanfolyam Üllőn augusztus 1-3-ig a Dóra majorban. Erről többet itt tudhat meg. Csehországból érkezik Honsa Blaha képzést tartani. A részleteket erre találja.

Versenyek

A Csömör kupa 3. fordulóját tarták a hétvégen Kelemen Csilla lovardájában, hol máshol, mint Csömörön. A kiírást erre találja meg.

Lovas táborok

Vannak még kiadó helyek a lovastáborokban. Ha érdekli, járjon utána!